Ny Avensis: Ny front, nye motorer

Når den nye Avensis lanseres på det norske markedet i september, er det ikke mye som skiller den fra den gamle modellen eksteriørmessig. De største endringene finner vi under panseret og på interiøret.

Publisert

De endringene som er gjort på eksteriøret, er fokusert rundt fronten, med nye frontlykter, endret støtfanger og ny grill. I tillegg har Avensis fått nye baklys og nye sikkerhetssytemer - inkludert Vehicle Stability Control (VSC), eller elektronisk stabilitetskontroll.

Tre nye

Den nye Avensis kommer med i alt 3 nye bensinmotorer, alle med VVT-i (Variable Ventiltider), og en av disse - D4 - har direkteinnsprøytning. VVTi-teknologien gir uttelling i bedre ytelser, lavere drivstofforbruk, og mindre forurensning.

For de som heller ønsker å fylle diesel på tanken, fortsetter 6382">D4-D motoren som ble tilgjengelig i Avensis i februar i år.

Første direkteinnsprøytet bensinmotor fra Toyota

Slagvolumene på de tre nye bensinmotorene, er de samme som dagens: Motorrekken omfatter altså en 1,6-liter, en 1,8-liter og en 2,0-liter.

2,0-literen er vel den aller største nyheten i denne sammenheng. Dette er den første bensinmotor med direkteinnsprøytning som kommer hit til lands under panseret på en Toyota. Slike direkteinnsprøytede bensinmotorer er rimelig ferskt på markedet, men Mitsubishi har tilbudt det i sine produkter en stund - og Volvo har det også, selv om det i bunn og grunn er en Mitsubishi motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer