Ny avgift for bilister: Utredning klar

Tegn i tiden tyder på at vi snart vil se en ny avgift bli innført i norske byer.

Publisert
Sist oppdatert

Det ble igår slått opp i lokale medier i Kristiansand at bilistene snart kan komme til å måtte betale en ekstra avgift i tillegg til dagens bompengesatser for å kjøre inn i byen i rushtiden.

Det har vært nevnt beløp på mellom 20 og 48 kroner; ifølge Urbanet vil, i de mest aktuelle alternativene, bilistene betale 20 eller 30 kroner per passering i morgenrushet.

Konsulent-utredning

Dette er basert på en rapport som ble levert til det såkalte Areal- og transportforvaltningsprosjektet i Kristiansand-området av konsulentselskapet Urbanet Analyse AS.

Noe av bakgrunnen er at regjeringen vil favorisere kommuner som innfører tiltak for å få ned biltrafikken når det gjelder midler til forbedring av kollektivtransporttilbudet.

Urbanet har til dels støttet seg på en analyse av resultatene fra forsøkene med rushtidsavgift i Stockholm, levert av WSP analyse og strategi, men har tilpasset sin egen analyse den lokale situasjonen.

Positive signaler fra regjeringen

Hvis ekstraavgiften blir innført i Kristiansand blir byen ifølge rapporten verdens første "mellomstore" by som innfører rushtidsavgift. Samferdselsministeren har tidligere stilt seg positiv til slike tiltak i norske bykommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer