Ny Bentley Continental Flying Spur

Potens og eleganse: En britisk (?) salong i over 300 km/t!

Publisert
Sist oppdatert

Så vidt et år etter at Bentley begynte å levere sin Continental GT kupé, presenterer datterselskapet av Volkswagen-gruppen en ny modell, luksus-sedanen (Bentley reserverer Limousine-begrepet for Arnage), Continental Flying Spur. Betegnelsen dukket opp i 1957 som navnet på en fire-dørs variant av den tidens R-type Continental.

Den nye modellen, som er en 4-dørs søstermodell til kupéen, vil supplere Bentleys modellutvalg ved å posisjonere seg som en konkurrent til toppmodellene fra Mercedes, BMW og Audi, mens den dyrere og håndbygde Bentley Arnage har som oppgave å ivareta merkets eksklusive image i selskap med Maybach og Rolls-Royce Phantom. Bentley-sjef Franz-Josef Paefgen forklarer på en enkel måte forskjellen i markedsposisjonering: ”Arbeider man i en av de store hovedstedene vil man kunne regne med å se en Continental Flying Spur noen ganger hver måned; en Arnage kun noen ganger i året.”

Ytelse: Mer enn tilstrekkelig

Flying Spur deler teknologi med GT-kupéen, og det gir først og fremst supersportsbil-lignende ytelses-karakteristika takket være den gedigne 6-liters W-12 motoren med to turboladere som produserer 560 hester. Denne velristede (men ikke omrørte) cocktailen gir muligheten til å kjøre fra førerkortet sitt på motorvei på noen få sekunder. Med en topphastighet oppgitt til 305 km/t og omlag fem sekunder til 100 fra stillestående, kan man hente frem den gamle Rolls-Royce-floskelen, ”ytelser: Tilstrekkelige”, og forsterke den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer