Peugeot, Citroën og Opel blir én

Ny bilgigant under oppseiling

Peugeot-sjef Carlos Tavares: - Vi vil skape en ny europeisk bil-mester

BLIR OGSÅ OPEL: Peugeot 5008 kan bli Opel Activa? Går det som Peugeot-sjefen vil, kommer denne som Opel-SUV i overskuelig fremtid. Foto: Peugeot
BLIR OGSÅ OPEL: Peugeot 5008 kan bli Opel Activa? Går det som Peugeot-sjefen vil, kommer denne som Opel-SUV i overskuelig fremtid. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(OPPDATERT): Vi har «visst» det en stund allerede, men nå er det offisielt:

Peugeot kjøper Opel fra General Motors for 18 milliarder kroner (2,2 milliarder euro. Det bekrefter de to selskapene mandag 6. mars.

PSA anskaffer Opel og Vauxhall

For å være mer nøyaktig:

Det er Peugeot og Citroëns eierselskap, PSA som kjøper de europeiske merkene til General Motors, Opel og Vauxhall - sistnevnte er navnet på Opels biler i Storbritannia, hvor det ses på som et nasjonalt merke.

1,3 milliarder euro er prisen for bil-aktivitetene mens 0,9 er kjøpesummen PSA sammen med sin bankpartner Paribas legger på bordet for å overta GMs europeiske aktiviteter.

Den nye bilgruppen blir den nest største europeiske bilprodusenten etter Volkswagen. Peugeot-konsernet går derfor forbi sin franske rival Renault i det europeiske markedet der Renault, Nissan og Dacia solgte om lag 2,5 millioner i fjor, mens Peugeot, Opel og Vauxhall solgte cirka 3 millioner, fortsatt langt bak Volkswagen-gruppen med sine 3,9 millioner solgte biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer