MG5 EV:

Ny billig elbil fra MG

Stasjonsvogna går i strupen på de billigste.

FØRST UT: Utrolig nok blir dette den første elektriske stasjonsvogn i Norge når den kommer på markedet neste år. Med god pris, kan vi regne med at den kinesiske elbilen tar markedsandeler i Norge. Foto: MG
FØRST UT: Utrolig nok blir dette den første elektriske stasjonsvogn i Norge når den kommer på markedet neste år. Med god pris, kan vi regne med at den kinesiske elbilen tar markedsandeler i Norge. Foto: MG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MG har allerede bevist at nordmenn er klare for kinesiske elbiler. Siden den kompakte SUV-en ZS EV, kom på markedet har de allerede passert 1000 solgte biler.

Nå lanseres den elektriske stasjonsvognen MG5 EV på de britiske hjemmesidene, og bilen skal introduserer i Europa allerede i fjerde kvartal i år.

MG5 EV baseres på den allerede helelektrifiserte Roewe E15 som har vært i Kina siden 2018. Den følger i stor grad filosofien til storebror MG ZS EV, det vil si liten motor, liten batteripakke og lav pris.

Den får en batteripakke på 52,5 kWt, omtrent som småbilene Peugeot e-208 og e-2008, Opel Corsa med flere, men her får man kun 116 hk og 255 Nm, omtrent det de tidligere nevnte gir i normalt kjøreprogram. Det skal gi en elektrisk WLTP-rekkevidde på 34,4 mil, en toppfart på 150 km/t og akselerasjon fra stillestående til 50 km/t på 4,8 sekunder.

Den skal kunne lades opp til 80 prosent på 40 minutter under ideelle forhold og fra tom til full på 8,5 timer med ombordladeren på 6,2 kW. Forbruket er oppgitt til 17,5 kWt pr 100 kilometer.

Interiøret kjenner man også igjen fra ZS EV. Det er enkelt, tradisjonelt og føles litt kjipere enn vi er vant til, med analoge metere, men med stor skjerm i midten og en multimediaskjerm, som vi er vant med fra alle andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer