Ny "billig" Rolls

Rolls-Royce hadde et godt år i fjor og solgte mer biler enn noen gang. Nå kommer en fjerde modell.

Ny "billig" Rolls
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen 100EX var den første konseptbilen som ble vist etter at BMW tok over Rolls-Royce i 2003. Denne bilen ble vist i på bilmessa i Geneve i 2004. Dette var en kabrioletmodell som i dag heter Phantom Drophead Coupe. To år etter kom 101EX. Dette var kupéversjonen som i dag heter Phantom Coupe.

Nå har de tatt frem modellen EX200 som vil bli basis for RR4.

Under utviklingen av en ny Rolls er det viktig å bevare den ekte følelsen av en kompromissløs luksusbil. Det gjelder både valg av materialer, men også design og det umiddelbare inntrykket når man ser en ny bil.

Rolls-Royce, som kanskje er det vanskeligste merket å gjøre moderne, har virkelig fått bevare identiteten sin. Det kan rett og slett synes som om BMW har et talent for erkebritiske merker.

Det samme gjelder Mini, som fortsatt er i BMW-systemet i dag, og dagens Range Rover (som ble utviklet mens BMW eide merket) som ble lansert i 2001.

Eksklusiv

Den nye modellen er en femseters sedan som naturligvis er utstyrt med "selvmordsdører". Det betyr at bakdørene åpnes bakover og ikke fremover som på normale biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer