Ny billig-SL prøvekjørt

Sjette generasjon SL får i april en helt ny fremtoning. Samtidig lanseres både modifiserte og helt nye motoralternativer. SL 280 sørger for redusert innstegspris.

Publisert
Sist oppdatert

PALM SPRINGS, CALIFORNIA (DinSide Motor): Dagens SL, sjette generasjon, kom på markedet for syv år siden, i 2001. Våren 2006, for to år siden, kom den første ansiktsløftningen, som først og fremst var av teknisk art. Det vil si at utseendet stort sett forble uendret, men at det skjedde ganske mye under skallet. Blant annet ble 350- og 500-motorene byttet ut med friskere utgaver.

Helt ny front

Ansiktsløftning nummer to, som er rett rundt hjørnet, er imidlertid langt mer omfattende. Blant annet har SL fått en helt ny front. Det mest iøyenfallende er det faktum at de vakre, runde tvillinglyktene er erstattet av assymetriske, CLS-aktige varianter. Samtidig har grillen blitt mye bredere og antall horisontale spiler er redusert til én.

Det nedre luftinntaket har stort sett beholdt formen, men innrammingen av de ovale tåkelyktene er endret, i den forstand at de i ytterkant nå peker bakover mot forhjulene. Støtfangerlistene er også fjernet og panseret har fått to "muskelpølser", eller "powerdomes" som Mercedes kaller dem.

Skarpere

Sett under ett fremstår den nye fronten som skarpere, bredere og mer utoverrettet enn den snillere, mykere og mer innover-orienterte fronten den erstatter. Når man iakttar bilen fra siden avsløres det også at nedre del av fronten nå peker vinkelrett ned mot bakken. Dette i motsetning til tidligere, da fronten i profil hadde en mer "pilaktig" form.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer