Fra Kina

Ny billig-Tesla

Nå lanserer Tesla en billigutgave av Model Y. Den har bakhjulstrekk, bygges i Kina og koster fra rett over 500 000 kroner.

FRA KINA: Tesla Model Y med bakhjulstrekk skal bygges på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Bilene med firehjulstrekk kommer fra den nye fabrikken i Berlin.
FRA KINA: Tesla Model Y med bakhjulstrekk skal bygges på Teslas fabrikk i Shanghai i Kina. Bilene med firehjulstrekk kommer fra den nye fabrikken i Berlin. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fram til nå har Tesla Model Y blitt levert bare med firehjulstrekk. Fra starten ble bilene bygget på Teslas Gigafabrikk i Shanghai i Kina. Etter at en tilsvarende fabrikk åpnet i Berlin i vår, har alle de norske bilene kommer derfra.

Nå kommer det altså biler fra Kina til Norge igjen. Denne rimelige utgaven av Model Y har bare en motor og bakhjulsdrift. I tillegg har den litt mindre batteri og litt kortere rekkevidde enn utgaven med firehjulstrekk.

Likevel skal den klare opp mot 455 kilometer med 19-tommers hjul. Velger du de større hjulene på 20 tommer, mister du rundt 25 kilometer rekkevidde.

I tillegg hurtiglader den med maksimalt 150 kW, mot 250 kW i utgavene med firehjulstrekk. I praksis har ikke dette noen stor betydning.

520 000 kroner

Prisen derimot er gunstig. Den starter på 520 000 kroner. Standard utstyr er blant annet Autopilot og såkalt premium-interiør med oppvarmet baksete og ratt, 13 høyttalere og to forsterkere.

Den har også bagasjerom både bak og foran på til sammen 2158 liter. Du vil også ha tilgang til noen flere farger enn det som tilbys fra fabrikken i Berlin. Der er det bare svart og hvit som kan leveres for øyeblikket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.