Ny billigmotor med firehjulsdrift

BMW flytter nå firehjulsdrift til stadig mindre modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden firehjulsdrift på BMWer med firesylindret motor ikke eksisterte i det hele tatt. Så kom X3 med 2-liters bensin- og dieselmotorer, og etterhvert kom også X3 2.0d med automatkasse. Dette er en modell som selges bra i Norge.

Nå har lista blitt lagt enda lengre ned. En vanlig 320d blir nå tilgjengelig med firehjulsdrift. Den kommer både som sedan og stasjonsvogn.

Billigere enn X3

Tilsvarende X3 heter nå X3 xDrive20d og koster 501.900 kroner med manuell girkasse og 526.700 kroner med automatkasse.

BMW 320d og X3 2.0d kommer til Norge i det vi liker å kalle "Albania-versjon". Det vil si i strupet versjon med 163 hestekrefter. De fleste andre markeder får disse to bilene i 177-hesters versjoner. Dette er gjort av den norske importøren for å slippe unna litt effektavgift. Ytelsene er så å si de samme.

En 320d xDrive stasjonsvogn koster 451.800 kroner med manuell kasse og 481.100 med automatkasse. Hvis vi sammenligner X3 og 320d med automatgir, sparer man cirka 45.000 kroner ved å velge en bil som er lavere (det er positivt i de fleste sammenhenger), lettere, bedre ytelser, bedre kjøreegenskaper og lavere forbruk og utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer