Ny BMW 3 serie 2005

Selv om BMWs ene store volummodell, 5-serien, kommer i år, er BMW i full sving med testing av den neste. 3-serien vil etter all sannsynlighet bli skiftet ut gradvis fra 2005.

Publisert
Sist oppdatert

Siden 3-serien står for over 50 prosent av det totale salget til BMW er det viktig at den ikke provoserer like mye som 7-serien. Det går frem av både bilder og illustrasjoner at 3-serien vil få en ganske forsiktig oppfriskning av designet.

Mye utstyr

Alt sikkerhetsutstyr blir standard, men i tillegg kommer det en mengde med sports- og luksusutstyr. Nytt blir det med aktiv styring som gjør at hjulene svinger mer ved lav fart og når bilen står stille, justerbare støtdempere (EDC), justerbar stabilisering (Dynamic Drive), sekvensiell girkasse på alle modeller (SMG), luftfjæring med nivåregulering og ny firehjulsdrift er noe av det som kommer på neste 3-serie.

Motorer

Mye tyder på at motorprogrammet blir veldig likt slik det er nå. Minstemann blir 318 og ikke 316 som nå og toppmodellen blir antagelig en M3 med V8-motor og rundt 400 hestekrefter. Det er også sansynlig at M3 nå også blir tilgjengelig som stasjonsvogn i tillegg til kupe og kabriolet.

Turborykter

BMW har styrt klar av turbolading i mange år. Nå går ryktene om at turbo er på vei tilbake. Første modell ut blir en 1,8 liters turbomotor som skal inn i den kommende 1-serien. 3-serien vil bli utstyrt med en 3-literes rekkesekser med turbo og 300 hestekrefter. Dette er for å fylle det store gapet som ville oppstått mellom 330 med 231 hestekrefter og en M3 med 400.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer