Ny BMW 3-serie prøvekjørt

Selv om vi har kjørt ny 3-serie med stor motor vil bilen fortsatt være tilgjengelig for mange med merket 318i på bakluken. Den nye modellen har også blitt en del større og kan være en familiebil, særlig som stasjonsvogn, mens sedanen er en løsning for de som vil prioritere motorstørrelse og ytelser i stedet for plass.

Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA (DinSide Motor): BMW's volummodell blir i disse dager vist frem med stor andakt i Spania. 3-serien er viktig for BMW og den omstridte designeren Chris Bangle har ikke fått boltre seg så mye med denne bilen som med modeller som selges i mindre volum. Den nye 3-serien er utseendemessig spiselig og har ingen helt store kontroversielle detaljer.

Større

Det er kjent for mange at både A4, C-klasse og 3-serie mangler litt i størrelse for å bli en fullverdig familiebil. Derfor har BMW valgt å forstørre 3-serien ganske mye. Den er nå 4,52 meter lang, 4,9 centimeter lenger enn nåværende, og 1,82 meter bred, 7,8 centimeter bredere enn dagens. Dette hjelper på plassfølelsen. Foran regnet vi med at det ville være rimelig greit og det var det også. Du sitter bra og førerplassen ellers har nok justeringsmuligheter til at de fleste skal kunne finne seg til rette. I baksetet er det forholdsvis bra også. Baksetet på testbilen har ganske dype rumpegroper i sitteputen. Det gjør at vi på snaue to meter nesten sitter greit. Det betyr at det er gode muligheter for de som er litt lavere. Ellers er førerplassen preget av et tykt skinnratt, et lignende dashbord som i 5-serie og i-Drive. Det må legges til at i-Drive ikke er standardutstyr og mange vil nå kanskje puste lettet ut. Man må fortsatt være motivert for å like i-Drive, og er man ikke det nok kanskje være like greit å droppe hele opplegget. Da vil du også få et mer konservativt utseende på dashbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer