Ny BMW 5-serie – de første bildene

BMW har nå fullstendig fritatt 5-serien for firesylindrede motorer. I første omgang kommer det faktisk bare rekkeseksere.

Publisert
Sist oppdatert

Ved lansering av 5-serien i juli vil den bli tilgjengelig med 520i, 530i og 530d. Dette er kjente tall i BMW sammenheng, og 520 vil som nå yte 170 hestekrefter og 210 newtonmeter. 530i vil få 231 hestekrefter og 300 newtonmeter. Store endringer blir det derimot på 530d. Her vil effekten stige fra 193 til 218 hestekrefter og dreiemomentet stiger fra 410 til 500 newtonmeter. Det blir dermed de samme dataene på denne motoren som på dagens 730d.

Nyheter

5-serien kommer kan leveres med noe som heter Active Front Steering. Elektronikken sørger for at rattutslag i lave hastigheter er mer direkte og motsatt i høy fart. Da skal styringen være mindre direkte for å gjøre bilen mer retningsstabil.

Svingbare lykter kommer også. Avhengig av fart og rattutslag følger lyset veibanen.

Active Cruise Controll (ACC) har vi prøvd noen ganger tidligere og mener at dette burde vært sikkerhetsutstyr på flere biler. Et radarbasert system holder automatisk avstanden til bilen foran basert på innstillinger fra føreren.

5-serien blir også utstyrt med det beryktede iDrive-systemet. Det blir spennende å se hvordan det fungerer her. I 7-serien har iDrive vist seg å bli litt i meste laget for mange. Basisfunksjoner som betjening av radio og klimaanlegg har fortsatt plass på dashbordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer