Ny BMW 5-serie: En seksorgie

Det kreves mye for å hevde seg i toppen i denne klassen og BMW har nå for alvor bevist at de ligger i tet når det gjelder og utvikle innovative biler. BMW 5-serie er bedre enn Mercedes-Benz E-klasse og har samtidig gjort Audi A6 til en mer eller mindre utrangert bil.

Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): BMW er midt i en modelloffensiv og har tidligere i år lansert både roadsteren Z4 og V12-motor til 7-serien. Nå har vi kjørt den nye 5-serien og senere i år kommer 6-serie kupé. Til neste år kommer 6-serie kabriolet, X3 og 1-serie.

Lekkert utseende

5-serien plasserer seg designmessig mellom 7-serien og Z4. Den har mye av de samme linjene fra begge disse modellene, men likevel står den på helt egne ben. BMW har på de siste modellene eksperimentert mye med design og innimellom er de helt på grensen til at det går over stokk og stein. 7-serien havnet for mange helt i grenseland, og på 5-serien er tabbene luket vekk og du sitter igjen med det beste. Den har også adoptert alle de konkave og konvekse flatene fra Z4. Dette gjør at den får mange skygger og fargenyanser som igjen gjør at karosseriflatene ikke virker så store. Denne modellen er større en dagens 5-serie, men virker egentlig mindre.

Kun rekkeseksere

Vi har foreløpig kun kjørt rekkeseksere i bilen. Både bensinmotoren på 231 hestekrefter og 300 newtonmeter og dieselen på 218 hestekrefter og 500 newtonmeter passer bilen som hånd i hanske, men som vi også har sett før begynner dieselteknologien å bli så bra at den stiller bensinmotorene litt i skyggen. Fleksibiliteten på dieselmotoren går ringer rundt kollegaen med 95 oktan på tanken og selv på ”bensinøvelsen” 0 til 100 kilometer i timen er 530d bare to fattige tideler treger enn 530i. 530d leverer 100 kilometer på 7,1 sekunder og 530i på 6,9 sekunder. Motoren i 530d er den samme som sitter 730d.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer