Ny BMW 5-serie i 2010

BMW holder fortsatt kortene tett til brystet, men ny 5-serie er på vei. Det er det ingen tvil om.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens 5-serie så dagens lys våren 2003. Det som fortsatt oppleves som en moderne bil strekker seg altså mot en alder på fem år. I sommer fikk den også en facelift, men det hindrer ikke videre utvikling. Vi regner med at en ny 5-serie vises mot slutten av 2009 og at en lansering kommer i 2010, som vanlig i syv år etter at dagens modell ble lansert. Den maskerte bilen på bildene kunne nok vært hva som helst, men ut i fra hvilken port den kom ut av er dette en BMW. Det manipulerte bildet sier en god del mer om hva som antagelig er på trappene.

Lavere

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Ny BMW 5-serie i 2010

  1. Store bilder


Ryktene går ut på at den nye 5-serien er litt lengre og bredere enn dagens. Samtidig med dette vil den mest sannsynlig også bli lavere. Overhenget foran skal være kortere og akselavstand og sporvidde vil sannsynligvis øke betydelig.

Motorer

5-serien er i dag utstyrt med en rekke motorer og vi regner med at mye av dette følger med over i den nye. Det betyr en rekke sekssylindrete motorer med både diesel og bensindrift. Vi regner også med at V8-programmet får et nytt tilskudd. I tillegg til 4,8-literen som finnes i dag kan det hende at den nye 4,4-literen med turbo, 407 hestekrefter og 600 newtonmeter dukker opp. I M5-gata ligger det an til mer slagvolum og mer effekt for å matche Audi RS6.

BMW har gjort ekstremt mye hjemmelekser når det gjelder Co2-utslipp, og har i dag oppsiktsvekkende lave utslippstall på en rekke av sine modeller. Vi regner med at det skjer mer på denne fronten og at hybridløsninger er på vei også i mer ordinære biler, og ikke bare i X6 som helt sikkert får hybriddrift.

Med lansering i 2010 ligger BMW hakk i hæl på Mercedes som lanserer sin nye E-klasse i 2009.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer