Ny BMW 5-serie på vei

BMW er ikke lenger like nøye med å kamuflere prototypene av nye 5-serie, som sannsynligvis vil bli satt i produksjon allerede i september.

Publisert
Sist oppdatert
Frontlyktene er manipulert.
Frontlyktene er manipulert. Vis mer

Ny BMW 5-serie på vei

 1. Fotoalbum


Vår samarbeidspartner Automedia har tidligere forsynt oss med manipulerte bilder av nye 5-serie. Nå har Automedias spionfotografer knipset to "lys, levende" eksemplarer i nærheten av BMWs hovedkontor i München. Bortsett fra at front- og baklykter var teipet over, var de to bilene svært lett kamuflerte. Automedia har fjernet teipen elektronisk og hevder at bildene vi her presenterer sier svært mye om hvordan de endelige utgavene vil bli seende ut.

Helt ny front

Bildene viser at fronten er fullstendig redesignet sammenlignet med dagens utgave, som ble introdusert så tidlig som i 1995. Spesielt vekker de nye frontlyktene oppmerksomhet. Disse har fått en svært særegen form og en pilformet blinklysdel strekker seg langt bakover forskjermen. Grillen er selvsagt fortsatt todelt, men de to luftinntakene har blitt mer ovale enn dem vi kjenner fra dagens utgave.

Aluminiumskarosseri

Hva med deg?

Hva synes du om nye
BMW 5-serie? (Avsluttet)
Vakker og kuul(42%) 240
Grei nok(30%) 172
Stygg og kjedelig(29%) 165
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nye 5-serie skal ifølge Automedia ha blitt både lengre, bredere og høyere enn forgjengeren, noe som primært vil komme baksetepassasjerene til gode. Vekten vil likevel ikke øke så mye, fordi nye 5-serie i likhet med Audi A2 og A8 samt Jaguar XJ vil få aluminiumskarosseri.

Luftfjæring

Stasjonsvognen, som ikke er forventet før i mars 2004, vil sannsynligvis få luftfjæring som standardutstyr. For sedanens vedkommende vil luftfjæring bli tilgjengelig som ekstrautstyr. Begge varianter vil også bli utrustet med en forenklet utgave av 7-seriens iDrive-system. BMW lover at dette skal være mer intuitivt enn det vi kjenner fra storebror.

Nye 5-serie vil også bli brukt som grunnlag for en helt ny kupé - 6-serie - og en ny versjon av X5.

Ny firesylindret 2,2-liter

Baklyktene er manipulert.
Baklyktene er manipulert. Vis mer


Motoralternativene vil i første omgang ha mye til felles med dagens motorutvalg. Men noen nyheter blir det. Automedia hevder blant annet at BMW vil introdusere en firesylindret motor med 2,2 liter slagvolum. Denne vil kun bli tilgjengelig i sedanen. I tillegg vil BMW ifølge Automedia introdusere en direkteinnsprøytet 2,7-liters sekser og en ny, direkteinnsprøytet utgave av dagens 3,0-liter.

M5 i 2005

De nye M5-utgavene vil sannsynligvis bli introdusert første halvår 2005 og vil bli utrustet med en helt ny V10-motor. Ifølge Automedia vil det bli laget M5-utgaver av både sedanen, stasjonsvognen og nye X5.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler:

 • SPIONBILDER: 5-serie stasjonsvogn
 • SPIONBILDER: 6-serie
 • SPIONBILDER: 5-serie
 • Her finner du våre BMW-tester
 • Her finner du flere BMW-nyheter
 • Her finner du våre BMW spionartikler
 • Her finner du våre BMW lanseringsartikler

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer