Ny BMW 5-serie

BMW nærmer seg en av de viktigste lanseringene på lenge - 5-serie.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er de siste bildene av den nye 5-serien. Så tydelig har vi ikke sett den nye vogna fra München tidligere, og vi begynner å ane hvor dette bærer hen.

For, og det er et for, BMW vil antagelig gi sin nye modell mye mykere linjer enn dagens variant. Dette har vi sett før, og klarest har fenomenet vært på 7-serien. Vi kaller det avbanglifisering, "skadeoppretting" etter den avgåtte designsjefen for BMW, Chris Bangle.

Nå var ikke alt Bangle gjorde like ille, men en og annen strekk må den mannen ha pådratt seg i karrieren.

Ny "look"

Ikke bare blir den mykere i linjene. Så lite nedklistret bilen er nå, kan man i mye større grad se hvordan den blir seende ut. Vi regner med at vi ender opp med endelig resultat hvis vi sauser sammen litt fra ny 7-serie og litt fra kommende 5-serie GT. Da har man grillen og frontlysene fra 7-eren, og legger man til baklysene fra GT så er vi nesten i mål.

Langs siden blir det ikke på langt nær så mange bretter og knekker som i dag.

Litt større, litt lavere

Ikke ukjent for nye modeller, blir nok også denne litt større enn dagens. Foreløpige spekulasjoner går ut på at akselavstanden blir 10 centimeter lengre for å øke plassen i kupéen, men at den totale lengden ikke øker med mer enn 2 centimeter. Den skal visstnok også bli lavere enn dagens modell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.