Ny BMW X5 i høst

BMW vil vise en ny og oppgradert versjon av populære X5 på bilmessen i Frankfurt i september.

Publisert
Sist oppdatert
Ny BMW X5 i høst

Ny BMW X5 i høst

 1. Store bilder


Til tross for at BMW X5 kun har vært på markedet i litt over to år, gir BMW nå bilen en ansiktsløftning.

Innvendig vil bilen forbli uendret, men utvendig får X5 nå en helt ny front i tillegg til nye lykteglass bak.

Endringene i fronten inkluderer blant annet nye frontlykter med integrerte blinklys, nye tåkelys og større luftinntak. X5 har også fått nytt design på panseret som nå preges av skarpe kanter rundt den nye og større nyregrillen.

Tre nye motorer

De aller største endringene er imidlertid ikke synlige med det blotte øye. Bilen vil nemlig bli levert med tre nye motorer. I tillegg til den treliters bensinmotoren som i dag finnes i bilen, blir dagens 4,4 liter bensin og tre liters diesel erstattet av to oppgraderte utgaver. Dagens 4,6 liters bensinmotor blir erstattet av en ny 4,8 liter.

Den nye bensinmotoren på 4,4 liter har variable ventiltider og ventilløft og vil bli levert sammen med en nyutviklet sekstrinns automatkasse. X5 4,4i yter 320 hestekrefter og går fra 0-100 på 7 sekunder.

Trygt opp bakkene

Ny BMW X5 i høst


Den nye treliters diseselmotoren produserer 218 hestekrefter og imponerende 500 newtonmeter. 0-100 går på 8,3 sekunder, en forbedring på hele 1,8 sekunder fra foregående modell. Dieselmotoren leveres med sekstrinns manuell girkasse som standard.

Dagens X5 har slitt noe på glatt føre, men BMW lover gull og grønne skoger når de lanserer det nye firehjulsdriftsystemet xDrive. Systemet er i motsetning til dagens torsen-system, elektronisk styrt og samarbeider mye bedre med antispinnsystemet. XDrive vil også finnes i X3.

Ny X5 vises på Frankfurt-messen i september, og de første bilene vil bli levert fra begynnelsen av 2004.

Flere, store bilder finner du her.

Her finner du mer BMW-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer