Ny BMW X5 på vei

BMW er i ferd med å ferdigstille neste generasjon X5 - tydeligvis litt av en mastodont.

Ny BMW X i kjømda: Proporsjonene sladrer om at dette blir en skikkelig kjempe av en bil. Da kan den bli en reelt anvendelig syvseter. Foto: Automedia
Ny BMW X i kjømda: Proporsjonene sladrer om at dette blir en skikkelig kjempe av en bil. Da kan den bli en reelt anvendelig syvseter. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Automedia har vært ute på spiontokt igjen, denne gangen i nærheten av BMW-hovedkvarteret i München. Denne gangen er det en gedigen bil de har knipset bilder av. Den kamuflerte doningen er intet mindre enn den største SUV-en BMW har laget.

En god del større

Vi snakker selvsagt om neste generasjon av BMW X5. Det er selvsagt vanskelig å bedømme endelig størrelse ut fra bildene, men proporsjonene forteller oss at bilen er betydelig forlenget i forhold til nåværende generasjon; blant annet er taklinjen tydelig lengre.

Skjøvet av X3

Dette er en helt naturlig utvikling all den tid BMW, etter introduksjonen av kompakt-SUV-en X1 økte dimensjonene på storebror X3, som nå knapt kan kalles kompakt lenger, og som faretruende nærmet seg X5 nedenfra. Dermed flyttes altså X5 opp et hakk i segmentene, og vil kunne sammenlignes med kjemper som Audi Q7 og Mercedes GL.

Klasseledende

Vi kunne her på DinSide vise BMWs store SUV første gang i 1998 og BMW X5 dukket opp på markedet i 1999, som tilsvar på Mercedes' M-klasse. Denne var blitt lansert i 1997. Det var det amerikanske markedet som sto i fokus og det var Mercedes, Lexus og BMW som i hovedsak konkurrerte i det ferske segmentet. Annen generasjon X5 kom i 2006, også den en god del større enn forgjengeren, og vi kåret den til klasseleder. Den testen finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer