Ny BMW Z4

BMW har valgt bilutstillingen i Detroit i januar som arena for nye Z4. Her er de første dataene og bildene.

Ny BMW Z4
Publisert
Sist oppdatert

Z4 har, i likhet med en rekke nye modeller, blitt større en sin forgjenger. Den har lengre panser, større hjulhus, lengre akselavstand og mindre overheng.

En av de store nyhetene er platetak som gjør at denne modellen erstatter både dagens kupé og roadster. Den har et elektrisk operert aluminiumstak som kan klappes ned på 20 sekunder. Volumet i bagasjerommet er 310 liter med taket på - 180 liter med taket nede. Bilen kan også leveres med skipose.

I dashbordet kan Z4 nå leveres med 8,8 tommers skjerm, og for første gang er også iDrive på plass.

Motorer

I første omgang kommer Z4 kun med rekkeseksere. Effekten strekker seg fra 204, via 258 til 306 hestekrefter.

Alle Z4-modellene kommer med CO2-spareprogrammet Efficient Dynamics, som løftet BMW opp i fremste rekke når det gjelder å begrense CO2-utslipp.

Toppmotoriseringen blir en 3-liters rekkesekser med 306 hestekrefter (BMW Z4 sDrive35i). Denne har to turboladere, og finnes også blant annet i ny 7-serie, 3-serie og 1-serie.

Dreiemomentet i denne motoren er 400 newtonmeter. Dette dreiemomentet er også tilgjengelig helt fra 1.300 til 5.000 omdreininger. 0 til 100 går unna på 5,2 sekunder med manuell girkasse. Denne motorenvarianten kan også leveres med 7-trinns dobbelkløtsj girkasse. Da forbedres 0 til 100 tiden med et tidel og CO2-utslippet synker med 9 gram per kilometer (fra 219 til 210).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer