Norges elbilhovedstad

Ny by stikker av med tittelen «Norges elbilhovedstad»

Oslo har mistet tittelen.

VERDENS STØRSTE I 2016: Tirsdag 1. november 2016 åpner Bygarasjen i Bergen for elbillading ved 54 parkeringsplasser. Nå er byen kåret til Norges elbilhovedstad. Foto: Bergen Parkering
VERDENS STØRSTE I 2016: Tirsdag 1. november 2016 åpner Bygarasjen i Bergen for elbillading ved 54 parkeringsplasser. Nå er byen kåret til Norges elbilhovedstad. Foto: Bergen Parkering Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergen er Norges nye elbilhovedstad. Det bestemte en jury satt sammen av Norges elbilforening og CICERO på Arendalsuka i går kveld.

Kun fire byer er med i konkurransen, til tross for at faktisk Finnøy (21,3 %), Askøy (18,5 %), Asker og Averøy (begge 11,9 %) er kommunene med størst andel elbiler. De tre førstnevnte ligger dog nær byene Stavanger, Bergen og Oslo.

Bergen vant konkurransen foran regjerende elbilhovedstad Oslo, samt Stavanger og Trondheim. Ifølge fagjuryen, bestående av ansatte i diverse miljøorganisasjoner, var kampen jevn. Til slutt skilte det bare ett fattig poeng mellom nummer én og nummer to.

Nedenfor kan du se den totale poengsummen byene ente opp med. Lenger ned kan du se flere tabeller som viser hvilke tiltak de forskjellige byene har vært best på, hva angår tilrettelegging for elbil.

Størst elbilandel

Elbilforeningens generalsekretær, Christina Bu, var blant de fem jurymedlemmene. Hun forteller at de forsøker å vektlegge handlingsrommet kommunene har for å tilrettelegge for elbiler og andre nullutslippskjøretøy.

- Vi ønsker å inspirere til konkurranse mellom byene om å bli best på tilrettelegging for elbil, med særlig vekt på lading. Bergen har utmerket seg med største elbilandel og det ble til slutt tunga på vektskåla, sier generalsekretæren i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer