Ny Carisma: Forsiktig forbedring

Allerede i løpet av Juni er en ansiktsløftet variant av Mitsubishi Carisma på plass hos norske forhandlere. Endret front, en ny motor og forsiktige forbedringer er stikkord for ansiktsløftingen.

Publisert

Nytt for årsmodell 2000 som altså straks finnes hos forhandlerne, er at 1,6-literen er oppjustert fra 90 til 100 hk. I tillegg har bilen fått en ny grill, endrede baklykter og et interiør som ikke ligner særlig på det gamle, blant annet har Mitsubishi laget plass til et navigasjonssystem i midtkonsollen.

Og i baksetet er det nå hodestøtter til alle 3 passasjerplasser.

Fire utstyrsvarianter

En av de viktigste endringen i forhold til markedsføring og salg av bilen, er fire ulike utstyrsvarianter av Carisma. Alle har følgende standardutstyr; ABS-bremser, 4 kollisjonsputer, sentrallås, automatiske beltestrammere, startsperre osv.)

Classic er betegnelsen på basismodellen i serien, og koster fra 209.900 med 1,6-liters motor, eller 234.900 med 1,8-liters GDI. Classic leveres bare med manuelt gear.

Comfort har el. justerbare speil, fjernstyrt sentrallås, elektriske vindusheiser foran -- med andre ord en komfortpakke i tillegg til standardutstyret. Prisene er fra 217.900, og automatgear av typen INVECS II koster 13.000 kroner i tillegg.

Det sportslige alternativet heter Avance, og har komfortpakke fra Comfort-modellen, i tillegg til aluminiumsfelger, 195/60-16 dekk (mot 185/65-15 std), skinntrukket ratt og gearkule, kurve/tåkelys og aluminiumsinnlegg i midtkonsollen. Avance koster 225.900 med 1,6-liters og 250.900 med 1,8-liters motor

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.