Ny Caterham-versting

Takket være Caterham er det igjen mulig å få Cosworth-motor i gatebiler. Og dette er ikke hva som helst. Det blir ekstreme ytelser når bilen er så lett som dette.

Publisert
Sist oppdatert

Caterham er nå klare for å levere sin siste kreasjon. Den har modellbetegnelsen Seven CSR 260.

Spreking

Motoren stammer fra Ford, men det meste av bevegelige deler kommer fra Cosworth. Blokken er firesylindret og har 2,3-liters slagvolum. Den har også fire ventiler per sylinder. Ytelsestallene, og ikke minst hvilket turtall denne motoren jobber best på, sladrer om at dette er en ekstremt sportslig bil. Maksimal effekt på 260 hestekrefter ligger på 7.500 omdreininger, og dreiemomentet på 272 newtonmeter når ikke toppen før på 6.200 omdreininger per minutt. Effekten går gjemmom en sekstrinns girkasse før bakhjulene får produsere fart.

Forbedringer

Akselerasjonen blir i en klasse for seg, og i løpet av 3,1 sekunder har bilen skutt deg av gårde fra 0 til 100. Toppfarten er heftige 250 kilometer i timen. Det er dessverre ikke oppgitt hvor mye denne bilen veier, men normalt veier en Seven rundt 500 kilo. Målene ellers er også beskjedne. CSR er 3,3 meter lang, har kun 10 centimeter bakkeklaring og er bare 101 centimeter høy med kalesjen nede.

Det er gjort flere tiltak for å gjøre bilen mer kjørbar. Denne modellen er 25 prosent stivere enn tidligere og løftet på forakselen er redusert med 50 prosent. Det siste gjør at den skal understyre mye mindre i høye hastigheter nå enn det den gjorde før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer