Ny Civic i Genevè

Fra størst til tøffest sier de hos importøren, og det er ingen tvil om at modellskiftet er blant de mer radikale vi har sett.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye Civicen er utviklet spesielt for Europa, en trend flere japanske produsenter synes å følge. Den skal bygges i England på samme fabrikk som dagens modell produseres. Og selv om dagens modell kom for bare fire år siden, mener Honda det er på tide med en ny modell.

Sportslig

Civicen som vises i Genevè er i følge Honda svært nær produksjonsklar selv om bilen kalles en konseptbil. Det betyr at de spesielle lyktene der et sammenhengende glass dekker høyre og venstre lykt foran og bak blir å finne på produksjonsmodellen. Det vil klart sørge for at Hondaen vil skille seg ut. Spesielle er også sidedørene bak som nesten er usynlige, og som har håndtaket på Alfa-vis i C-stolpen.

Det går nærmest en rett linje langs panseret og opp til høyeste punkt på taket, og taklinjen faller fra rett over førerens hode. Ikke verdens mest praktiske form, langt fra dagens Civic, men det er klart med på å gi nye Civicen en sportslig profil. Det ser også ut som bakspoileren er en integrert del av bakruten, noe liknende løsningen Citroën har valgt for tredørs C4.

Og det er sportslige signaler Honda vil at bilen skal sende, sportslige og eksklusive. Honda mener at bilen hører hjemme blant de mer eksklusive kompaktklassebilene, og mener vel med det at den skal konkurrere mot Audi A3 og BMW 1-serie. Det blir svært spennende å følge denne bilen fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer