Ny CLS tungt tildekket

Mercedes er som regel tidlig ute, og med konseptet firedørs kupé tok de konkurrentene fullstendig på senga.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes Vision CLS ble først vist på bilmessa i Frankfurt i 2003. Det ble en såpass god mottagelse at året etter var vi på testkjøring av den nye bilen.

Dagens CLS har med andre ord holdt det gående siden 2004, og dermed nærmer det seg et modellbytte. Dagens CLS er bygd på E-klasse og det er ingen grunn til å tro at ikke den nye E-klasse blir basis for neste CLS.

Spionbildene av den nye bilen røper at dette faktisk er en CLS. Taklinjene avslører bilen. Man kan også se eksosrørene er rektangulære som på ny E-klasse, men dette vil variere med motorutvalget. Det som blir spennende er om CLS får delte frontlykter slik som E-klasse, eller om de vil beholde de i et stykke slik som de er i dag.

Konkurrenter

Nå samtidig som Mercedes jobber med sin neste modell har fortsatt ikke konkurrentene fått ut slike biler på veien ennå. Passat CC er fin, kanskje den lekreste Volkswagen-modellen i dag, men vi regner ikke med den her. Porsche kommer snart med Panamera og Aston Martin har Rapide produksjonsklar. Mer fremtidige modeller er Audi A7 og en BMW som foreløpig heter PAS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.