Ny Daihatsu Sirion: Sjarmøretappen

Tradisjon tro kommer Daihatsus nye småbil, Sirion, med en tresylindret enliters motor. Samtidig må Sirion være den mest spennende bilen som har forlatt fabrikkhallene til Daihatsu på lenge.

Designet på nye Sirion bryter totalt med tidligere design fra Daihatsu. Foto: Pressebilde
Designet på nye Sirion bryter totalt med tidligere design fra Daihatsu. Foto: Pressebilde Vis mer
Publisert

Sirion skal erstatte Charade, men noe navnebytte er det ikke snakk om. Sirion er en tvers igjennom ny bil, kun enkelte brytere er felles med modellen den erstatter.

Vellykket design?

Det betyr at også motoren er ny. Tre sylindre og enliters slagvolum er oppskriften, ytelsen er 55 hestekrefter.Designet er også nytt og bryter totalt med hva vi tidligere har sett fra Daihatsu. Borte er det litt kjedelige, intetsigende designet. Skal man dømme etter de første bildene som er offentliggjort av bilen, blir Sirion en svært så spennende bil å se til - om det appelerer til alle gjenstår å se.

Mye er uklart

Sirion skulle opprinnelig vært lansert i Norge i løpet av sensommeren. Nå ser det imidlertid ut til at bilen ikke kommer til Norge før senere. Importøren av Daihatsu vil ikke ut med når bilen skal lanseres, men pris og utstyrsforhandlinger med fabrikken i Japan går for fullt. Når de er klare vil det ta minst fire måneder før de første bilene ruller av frakteskipene her hjemme. Det betyr at Sirion tidligst kan komme til Norge i oktober. Prisene på Sirion er ikke klare i skrivende stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer