Ny ekstrem Lotus

Lotus er kjent for sine ekstreme biler med lav vekt og sportslige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Den britisk-malaysiske bilfabrikken er inne i en stabil fase og jobber hardt med en ny modell. Lotus fristet med Prosjekt Eagle på bilutstillingen i Geneve for litt siden, og har allerede bekreftet at bilen blir vist, i en eller annen form, på British Motorshow i juli i år. Bilen heter foreløpig bare Eagle, og det er ikke sikkert det blir det endelige navnet. Modellen vil komme i tillegg til 2 Eleven, Elise, Exige og Europa.

Bildene vi viser i denne artikkelen er tatt i Nord-Sverige, og de understøtter ryktet om at dette blir den største bilen i Lotus-serien.

Ganske bastante rykter om motorisering er også på plass. Det ligger i planene at Lotus vil bruke en 3,5-liters Toyota V6-motor til sin nye bil. Vi regner med at dette er den samme 3,5-literen som Toyota bruker i amerikanske Camry og Avalon. Hos Toyota yter den motoren 268 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Om effekten blir den samme i Lotus er uvisst.

Ekstrem sportsbil

Ny ekstrem Lotus

Ny ekstrem Lotus

  1. Store bilder


Fordelen Lotus oppnår med dette er at de mest sannsynlig har en ekstrem sportsbil med en motor uten feil og svakheter. Motoren klarer greit nye og strenge utslippskrav, og Lotus sparer enorme summer på å ikke utvikle dette selv.

Lotus kan dermed konsentrere seg om chassis og kjøreegenskaper, noe de er svært gode på.

En Lotus Europa veier tørr cirka 1.000 kilo med firesylindret motor. Eagle vil nok veie mer med sin store V6-er, men vi regner med at Lotus satser på å ligge så lavt som mulig, og kanskje vil satse på å klokke inn mellom 1.100 og 1.200 kilo tørrvekt på Eagle.

  • Store bilder finner du her.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer