Ny ekstrem Lotus

Lotus er kjent for sine ekstreme biler med lav vekt og sportslige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Den britisk-malaysiske bilfabrikken er inne i en stabil fase og jobber hardt med en ny modell. Lotus fristet med Prosjekt Eagle på bilutstillingen i Geneve for litt siden, og har allerede bekreftet at bilen blir vist, i en eller annen form, på British Motorshow i juli i år. Bilen heter foreløpig bare Eagle, og det er ikke sikkert det blir det endelige navnet. Modellen vil komme i tillegg til 2 Eleven, Elise, Exige og Europa.

Bildene vi viser i denne artikkelen er tatt i Nord-Sverige, og de understøtter ryktet om at dette blir den største bilen i Lotus-serien.

Ganske bastante rykter om motorisering er også på plass. Det ligger i planene at Lotus vil bruke en 3,5-liters Toyota V6-motor til sin nye bil. Vi regner med at dette er den samme 3,5-literen som Toyota bruker i amerikanske Camry og Avalon. Hos Toyota yter den motoren 268 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Om effekten blir den samme i Lotus er uvisst.

Ekstrem sportsbil

Fordelen Lotus oppnår med dette er at de mest sannsynlig har en ekstrem sportsbil med en motor uten feil og svakheter. Motoren klarer greit nye og strenge utslippskrav, og Lotus sparer enorme summer på å ikke utvikle dette selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer