SEA-plattform og Lynk & Co Zero Consept

Ny elbil fra Volvo

Ny plattform og søstermerke med Europa-aktuell elbil baner vei for Volvo.

FLERE MODELLER: Lynk & Co er et helelektrisk bilmerke og har allerede tre modeller i Kina med Volvo-teknologi under skallet. Dette konseptet baner vei for ny elbil fra Volvo. Foto: Lynk & Co
FLERE MODELLER: Lynk & Co er et helelektrisk bilmerke og har allerede tre modeller i Kina med Volvo-teknologi under skallet. Dette konseptet baner vei for ny elbil fra Volvo. Foto: Lynk & Co Vis mer
Publisert

Onsdag lanserte Volvos kinesiske eier, Geely, en flunkende ny bil-plattform (SEA) til elektriske biler. Her vil alle Geelys bilmerker - ja, alle 17 (!) kunne benytte seg av nyvinningen.

Først ut er Lynk & Co - er et forholdsvis nytt bilmerke, som så dagens lys i 2016. Mellomklasse-SUVen 01, crossoveren 02 og sedanen 03 er allerede lansert i Asia. De har allerede lansert en konseptbil, som skal bygges på den nye plattformen.

Enda mer interessant for oss i Norge, Skandinavia og Europa er det derimot at også Volvo snart vil komme med noe helt nytt på plattformen.

Mindre enn minstemann

Den første helelektriske Volvo har ennå ikke kommet til Norge. SUV-en XC40 Recharge Pure Electric, bygd på CMA-plattformen - er imidlertid bare uker eller måneder unna landegrensene.

Men en ny SEA-produsert elbil vil ifølge både norske og internasjonale kilder sørge for at Volvo snart vil komme med en helt ny helelektrisk bil - mindre enn XC40 - som er Volvos minste bil i dag.

Med kunnskap om at det vil bli en mindre bil, og hva konkurrentene har, ser kanskje Volvo tilbake på egen C30, som la ned produksjonen tilbake i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer