Honda Urban EV Concept

Ny elbil snart på markedet

Honda er allerede godt i gang med sin satsing på elbil, viser det seg. Denne tassen er en av messens godt bevarte hemmeligheter.

KOMMER ETTER: Med det opplagte unntak av Nissan, har ikke de japanske bilprodusentene vært særlig frempå når det gjelder elbil. Men nå viser Honda en konseptbil som vil få et raskt etterpill i form av en elbil i produksjon i løpet av de kommende to årene. Foto: Rune M. Nesheim
KOMMER ETTER: Med det opplagte unntak av Nissan, har ikke de japanske bilprodusentene vært særlig frempå når det gjelder elbil. Men nå viser Honda en konseptbil som vil få et raskt etterpill i form av en elbil i produksjon i løpet av de kommende to årene. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av japanske produsenter er det i hovedsak Nissan, som nylig presenterte nye Leaf, og til en viss grad Mitsubishi, med lille i-MiEV, som har vært aktive innen elbil. Giganten Toyota, som verdensledende på hybridbiler, har på sin side lenge holdt igjen når det gjeder ladbare biler, og spesielt rene elbiler. Det samme gjelder Honda, som også har leflet en del med hybrider. Begge har derimot utviklet elbiler som bruker brenselceller i stedet for stor batteripakke - vi har testet både Toyota Mirai, som selges i Norge, og den helt nye Honda Clarity.

Japanere som satser

I fjor annonserte Toyota imidlertid at de akter å ha batteri-elbil på plass til OL i Tokyo i 2020. Og, etter tidligere å ha lansert Clarity også som batteri-elbil, viser Honda altså sin første bil utviklet 100 prosent som batteri-elbil. SaDenne skal komme i produksjon i løpet av kommende toårsperiode. Dette er en utpreget bybil, som er enda mindre enn småbilen Honda Jazz. Hondas Urban EV er nemlig 10 centimeter kortere enn dagens innstegsmodell.

Honda akter for øvrig å elektrifisere alle kommende nye modeller for Europa og først ut blir en hybrid versjon av helt nye Honda CR-V, SUV-en som antakelig kommer hit rundt årsskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer