Ny elbilrekord for Hyundai

Hyundais el-brenselcellebil ix35 kjørte nylig 700,3 km på en tank. Den har i utgangspunktet en beregnet rekkevidde på 594 kilometer.

FOR FÅ STASJONER:Foreløpig er brenselcelleteknologiens største utfordring at det finnes så få hydrogenstasjoner. I dag finnes det kun tre i Norge.                Foto: MARIUS BORNSTEIN
FOR FÅ STASJONER:Foreløpig er brenselcelleteknologiens største utfordring at det finnes så få hydrogenstasjoner. I dag finnes det kun tre i Norge. Foto: MARIUS BORNSTEIN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marius Bornstein og Arnt Gjøran Hartvig heter de to som akkurat har gjennomført rekordturen. Bornstein har tidligere bevist at det er mulig å kjøre fra Oslo til Monaco med en el-brenselcellebil. Nå har de bevist at det lar seg gjøre å kjøre enda lenger, til og med lenger enn hva bilen egentlig skal kunne.

Overraskende

Bornstein og Hartvig hadde som mål å kjøre fra Oslo og helt til København på en tank, noe de i utgangspunktet var litt skeptiske til om ville gå. Da de kom frem innså de at tanken faktisk hadde enda mer å gå på.

- Vi trodde det skulle holde hardt til København, men da vi kom dit skjønte vi at det var potensiale for å komme seg videre på samme tank. Vi hadde en liten sightseeing i København før vi satt kursen mot Malmø og vårt nye mål om å klare 700 km. Da vi ankom fyllestasjonen i Malmø hadde vi enda noen få mil å gå på, sier Bornstein.

Tesla Model S P85, som har blitt en stor suksess i Norge, har en beregnet rekkevidde på cirka 500 kilometer. Den lange rekkevidden er en stor del av grunnen til at den har blitt så populær. Nå har den altså fått en konkurrent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer