Ny, elegant Mercedes

E-klasse Coupé er det offisielle navnet på denne bilen som etterfølger CLK.

E 350 CDI (C207) Foto: Daimler
E 350 CDI (C207) Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av presentasjonen av nye Mercedes E-klasse ganske nylig kan vi i dag bringe bilder og informasjon angående dens mer sporty avlegger, E-klasse kupé. Etter å ha måttet nøye oss med diverse spionbilder i lengre tid var det gledelig omsider å kunne hvile øynene på offisielle bilder av den etter vår mening elegant utformede CLK-etterfølgeren.

Stilsikker

Designen er resultatet av et ønske om å kombinere Mercedes-kupéenes klassiske stilsikkerhet med den nye E-klassens identitet. Sett rett fra siden minner bilen mer om en C-klasse-basert kupé, men både fronten og i stor grad interiøret bærer preg av nye E-klasse, som vi skal prøvekjøre om få uker. Uansett er linjeføringen utvilsomt kupé-dominert med fravær av B-stolpe og høy og avrundet hekk med egne baklykter som dominerende elementer. Den aerodynamiske koeffisienten er oppsiktsvekkende lav: 0,24 Cd.

Nye motorer

E-klasse kupé får et utvalg av motorene som ble lansert i forbindelse med lanseringen av E-klasse sedan. Alle får betegnelsen BlueEfficiency med unntak av toppmotoriseringen i E 500 Coupé. Som vi tidligere har det skjedd mye, ikke minst i den rimeligste enden som jo er mest interessant her i Norge. Én firesylindret dieselmotor med dobbelturbo finnes i tre effektutgaver med enten 136, 170 eller 204 hester. Førstnevnte presenteres i E-klasse sedan, men står ikke på spesifikasjonene til kupéen. Sistnevnte gir hele 500 newtonmeter og dermed nøyaktig de samme ytelsene som 320 CDI for bare få år tilbake. Forbruket er imidlertid betydelig lavere. Alle tre varianter bruker 0,53 liter per mil og slipper ut 139 gram CO2. Det er bra for den kraftigste varianten, greit for den mellomste og ikke veldig imponerende for den svakeste, med tanke på at dette er en helt ny bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer