Mercedes T-klasse

Ny, elektrisk familiebil fra Mercedes

Tar opp kampen mot ID Buzz.

BARE SKISSER FORELØPIG: Du må vente i to år dersom du ønsker nye Mercedes T-klasse. Illustrasjon: Mercedes-Benz
BARE SKISSER FORELØPIG: Du må vente i to år dersom du ønsker nye Mercedes T-klasse. Illustrasjon: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

Det er ikke ofte vi ser nyheter om flerbruksbiler - MPV - om dagen. MPV var stort for noen år siden, men er i all hovedsak erstattet av litt røffere modeller med SUV-design.

De aller fleste produsenter har kastet konseptet med praktiske familiebiler med smarte seteløsninger og enorm plass i en kasseformet bil på båten.

Ny bokstavkombinasjon

Men Mercedes varsler at de vil utvide sitt alfabet, i sin ganske innfløkte modelloversikt, med enda en bokstav. Den nye MPV-en blir hetende T-Klasse og det mest interessante for oss er at den også kommer som elbil.

T-klassen skal bygges med «både familier og mennesker med aktiv livsstil i tankene» skriver Mercedes. Den blir et mindre alternativ til V-klasse som fortsatt heter Vito som varebil. T-klassen vil trolig fortsatt hete Citan som varebil.

Skyvedører

T-klassen er et samarbeid med Renault, Nissan og Mitsubishi og Mercedes, og skal vi tro skissene som er sendt ut, blir bilen trolig basert på, og vil ligne kraftig på den elektriske Renault Kangoo Z.E Consept som ble vist i 2019. For eksempel kan man se den samme knekken bakerst på sideruten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer