Dacia Spring

Ny elektrisk SUV til 140 000

I Tyskland koster den 100 000 kroner, i Danmark 129 000. Hva den kommer til å koste i Norge er ennå ikke klart, men vi tipper rundt 140 000.

NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring kommer til å bli Norges billigste elbil. Selv om importøren ennå ikke vil gå ut med en pris, tror vi den kan havne rundt 140 000 kroner. Foto: Dacia
NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring kommer til å bli Norges billigste elbil. Selv om importøren ennå ikke vil gå ut med en pris, tror vi den kan havne rundt 140 000 kroner. Foto: Dacia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dacia er Renaults billig-merke og Spring er den første elektriske bilen som selges i Europa.

Den lille bilen bygges i Kina, og de første bilene er på vei til de store markedene i Frankrike og Tyskland. Dacia har proklamert at Spring skal bli den billigste elbilen i Europa, og det blir den med god margin.

Prisene i flere land er nå klare og de er ikke bare billige – de er super-billige.

Den aller billigste

I «hjemlandet» Frankrike koster den rimeligste utgaven rundt 125 000 kroner, når de statlige bonusene for elbilkjøp er trukket fra.

I Tyskland, hvor statens elbil-rabatt til elbilkjøp er enda hyggeligere, blir prisen fra rundt 100.000 kroner. Også i Danmark er Dacia Spring priset, og der koster den fra 129 000 danske kroner.

Hva prisen blir i Norge er ennå ikke klart. En ting av hva bilen koster å produsere og frakte hit. En helt annen ting er hva importøren synes den kan koste i forhold til konkurrentene. Vi tipper en pris fra rundt 140 000 kroner.

Interessen fra folk som vil kjøpe er uansett svært stor, ifølge importøren:

Mange nordmenn på liste

- Vi har allerede flere hundre på liste. Hadde vi hatt bilen her nå, tror jeg vi lett kunne solgt et par tusen i løpet av året, sier Roger Andersen, som er PR og markedsdirektør i Renault og Dacia i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer