Dacia Spring

Ny elektrisk SUV til 140 000

I Tyskland koster den 100 000 kroner, i Danmark 129 000. Hva den kommer til å koste i Norge er ennå ikke klart, men vi tipper rundt 140 000.

NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring kommer til å bli Norges billigste elbil. Selv om importøren ennå ikke vil gå ut med en pris, tror vi den kan havne rundt 140 000 kroner. Foto: Dacia
NORGES BILLIGSTE: Dacia Spring kommer til å bli Norges billigste elbil. Selv om importøren ennå ikke vil gå ut med en pris, tror vi den kan havne rundt 140 000 kroner. Foto: Dacia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dacia er Renaults billig-merke og Spring er den første elektriske bilen som selges i Europa.

Den lille bilen bygges i Kina, og de første bilene er på vei til de store markedene i Frankrike og Tyskland. Dacia har proklamert at Spring skal bli den billigste elbilen i Europa, og det blir den med god margin.

Prisene i flere land er nå klare og de er ikke bare billige – de er super-billige.

Den aller billigste

I «hjemlandet» Frankrike koster den rimeligste utgaven rundt 125 000 kroner, når de statlige bonusene for elbilkjøp er trukket fra.

I Tyskland, hvor statens elbil-rabatt til elbilkjøp er enda hyggeligere, blir prisen fra rundt 100.000 kroner. Også i Danmark er Dacia Spring priset, og der koster den fra 129 000 danske kroner.

Hva prisen blir i Norge er ennå ikke klart. En ting av hva bilen koster å produsere og frakte hit. En helt annen ting er hva importøren synes den kan koste i forhold til konkurrentene. Vi tipper en pris fra rundt 140 000 kroner.

Interessen fra folk som vil kjøpe er uansett svært stor, ifølge importøren:

Mange nordmenn på liste

- Vi har allerede flere hundre på liste. Hadde vi hatt bilen her nå, tror jeg vi lett kunne solgt et par tusen i løpet av året, sier Roger Andersen, som er PR og markedsdirektør i Renault og Dacia i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.