Kjøpe bruktbil

Ny felle

Dette må du notere deg.

FELLE: En ny beregningsmetode gjør at mange kan havne i en kjedelig felle. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
FELLE: En ny beregningsmetode gjør at mange kan havne i en kjedelig felle. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert

Det er en god del å tenke på når man skal selge eller kjøpe bruktbil. Nå har det kommet enda en faktor man må ha i bakhodet.

NAF går nå ut og advarer mot at vekt på biler nå bergenes på en ny måte.

Kan få en smell

Tidligere ble bilene registrert med en egenvekt som ikke tok høyde for ekstrautstyr. Men ekstrautstyr øker bilens vekt og påvirker hvor mye bagasje du kan ha i bilen.

Når Statens vegvesen nå registrerer bilene med den faktiske vekten ut ifra utstyret de har, kan det få store utslag i hvor mye du kan ha med deg i bilen. Det kan fort være snakk om 100 kilo bagasje mindre enn du trodde. Dette gjelder nyere bruktbiler.

- Jo mer ekstrautstyr bilen har, jo mer spises det av nyttelasten. Mange elbiler er godt utstyrt med panoramatak, bredere dekk og felger og annet utstyr. Det øker vekten og reduserer nyttelasten, forklarer senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i en pressemelding.

Den nye standarden for egenvekt gjør at hver enkelt bil blir registrert med egenvekt basert på hvilket fabrikkmontert utstyr den har. Statens vegvesen begynte å registrere alle nye biler med denne egenvekten for ett år siden, og det vil etterregistreres og oppdateres for de nyeste bilene. Men det sendes ikke automatisk ut nye vognkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.