Ny Fiat Multipla til Norge?

Du har sikkert sett den i utlandet. Den spennende 6-seteren Fiat Multipla har nemlig gjort stor suksess på kontinentet. I Norge har derimot Multipla vært en sjelden fugl.

Publisert
Sist oppdatert

Årsaken er at den norske Fiat-importøren dessverre ikke har tatt inn den italienske fleksibilen, som kjennetegnes ved sine enorme vindusflater og høyt plasserte lykter. Riktignok har enkelte gråimportører forbarmet seg over bilen, men Multipla er likevel et svært sjeldent syn på norske veier.

Vises i Geneve

Men snart vil altså Multipla, som ble lansert i 1998, bli ersattet av en helt ny bil. Andre generasjon Multipla vil bli vist på Geneve-utstillingen til uken og skal settes i produksjon i løpet av andre halvår.

Multipla II, som er 409 centimeter lang, har faktisk et langt mer ordinært utseende enn sin forgjenger. Den nye bilen har blitt mer strømlinjeformet og den karakteristiske bulken under frontruten har forsvunnet. Men de kjempestore vindusflatene er fortsatt på plass.

Seks sitteplasser

Fiat opplyser også at Mutlipla II i likhet med sin forgjenger vil ha seks sitteplasser fordelt på to rader. Dette er et fortrinn sammenlignet med konkurrentene, som kun tilbyr fem sitteplasser på to rader eller syv på tre. Multipla er altså alene om å kunne frakte seks passasjerer samtidig som eieren har et stort lasterom tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer