Ny Fiat Multipla til Norge?

Du har sikkert sett den i utlandet. Den spennende 6-seteren Fiat Multipla har nemlig gjort stor suksess på kontinentet. I Norge har derimot Multipla vært en sjelden fugl.

Publisert
Sist oppdatert
Ny Fiat Multipla til Norge?

Ny Fiat Multipla til Norge?

 1. Fotoalbum


Årsaken er at den norske Fiat-importøren dessverre ikke har tatt inn den italienske fleksibilen, som kjennetegnes ved sine enorme vindusflater og høyt plasserte lykter. Riktignok har enkelte gråimportører forbarmet seg over bilen, men Multipla er likevel et svært sjeldent syn på norske veier.

Vises i Geneve

Men snart vil altså Multipla, som ble lansert i 1998, bli ersattet av en helt ny bil. Andre generasjon Multipla vil bli vist på Geneve-utstillingen til uken og skal settes i produksjon i løpet av andre halvår.

Ny Fiat Multipla til Norge?


Multipla II, som er 409 centimeter lang, har faktisk et langt mer ordinært utseende enn sin forgjenger. Den nye bilen har blitt mer strømlinjeformet og den karakteristiske bulken under frontruten har forsvunnet. Men de kjempestore vindusflatene er fortsatt på plass.

Seks sitteplasser

Fiat opplyser også at Mutlipla II i likhet med sin forgjenger vil ha seks sitteplasser fordelt på to rader. Dette er et fortrinn sammenlignet med konkurrentene, som kun tilbyr fem sitteplasser på to rader eller syv på tre. Multipla er altså alene om å kunne frakte seks passasjerer samtidig som eieren har et stort lasterom tilgjengelig.

Ny Fiat Multipla til Norge?


Den norske importøren vurderer seriøst å starte import av nye Multipla. Hvis Fiat-importøren lander på en positiv konklusjon, vil Multipla II bli tilgjengelig her i landet vinteren 2005.

Store bilder finner av Fiat Multipla II finner du her.

Her finner du mer Fiat-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer