Ny firehjulstrekker fra Opel

Utgangspunktet for denne nye firehjulstrekkeren er konseptbilen Chevrolet S3X. Den ble vist på bilutstillingen i Paris i fjor og i følge den lette kamuflasjen som du ser på disse spionbildene skal det ikke være lenge før vi ser en produksjonsmodell.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke tvil om at Opel er på jakt etter en liten firehjulstrekker. Siden de er en del av GM er vil nok også den samme bilen dukke opp med forskjellige merkelapper i de ulike markedene.

S3X

De store spekulasjonene kom virkelig i gang da Chevrolet S3X ble vist i Paris i fjor. Den viser helt tydelig at GM tenker på SUV-segmentet med små biler som japanerne og Land Rover Freelander har dominert fullstendig. S3X var omlag 4,6 meter lang og plasserer seg dermed størrelsesmessig litt over Honda CR-V, Nissan X-Trail og Toyota Rav 4. Som man kan se av bildene er interiøret knipset i en Daewoo. Rattet har en Deawoo-logo og bilen kommer opplagt også med automatgir. I Norge vil en slik bil uansett hete Opel eller Chevrolet.

Motorer

Vi har ingen informasjon om hva som kommer av motorer til denne bilen. For Norge sin del kan man håpe på GMs nye 1,9-liters dieselmotor som finnes i to effektvarianter på 120 og 150 hestekrefter. Vi har kjørt den største i Opel Vectra og Astra, og de fungerer godt. Opel har også en bensinmotor på 1,8-liter med 122 hestekrefter og en turbomotor med 175 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer