Ny Focus på trappene

Konkurransen i kompaktklassen er hardere enn noensinne, noe som har gått hardt utover Ford Focus. Nå arbeider Ford på spreng med neste generasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Focus tok over etter Escort høsten 1998 og ble umiddelbart en salgsuksess, ikke minst i Norge. Focus ble kåret til Årets bil i 1999 og oppnådde fjerdeplass på den norske bestselgerlisten både dette året og i 2000. Til tross for en ansiktsløfting i 2001 dalte Focus fra fjerde- til sjetteplass dette året og siden har det bare gått nedover. I fjor falt Focus ut av ti-på-topp-listen og måtte nøye seg med en ellevteplass. Ved utgangen av september i år var det kun solgt 1.280 Focuser, noe som kun kvalifiserer til en fjortendeplass.

Golf V, Mazda 3 og ny Astra

Det betyr at Ford Focus ikke har taklet konkurransen fra knallharde konkurrenter som Toyota Corolla, Peugeot 307 og Volkswagen Golf. Og med tanke på at femte generasjon Golf nå er på plass, blir ikke situasjonen enklere. Når vi i tillegg vet at en splitter ny Mazda 3 nylig er lansert og at en helt ny Astra kommer etter jul, ser situasjonen enda svartere ut for Focus. Dermed finnes det bare én løsning - Ford må trekke en ny helt ny og svært konkurransedyktig Focus opp av hatten.

Høsten 2004

Dette er selvfølgelig Ford klar over. Derfor arbeides det nå på spreng med Focus II, som sannsynligvis vil være klar høsten 2004. Men foreløpig har Ford bestemt seg for å holde tett om den nye bilen. Det ville nemlig ikke vært spesielt salgsfremmende for den eksisterende utgaven om bilder av en ny og mye flottere Focus ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer