Ny folke-SUV fra Nissan

Nissan Qashqai +2 er rett rundt hjørnet. Vi gir deg prisene, analyserer og holder nykommeren opp mot konkurrentene i folke-SUV-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Qashqai + 2 bygger på Nissan-suksessen Qashqai, som har solgt meget godt både her i landet og i Europa forøvrig . Den nye +2-utgaven har imidlertid vokst med 21 lengdecentimeter til 453 og med nesten fire høydecentimeter til 164. Dermed har Nissan fått plass til en tredje seterad.

Selv om Nissan understreker at tredje seterad egner seg best for personer lavere enn 160 centimeter, snakker vi altså her om en folke-SUV med syv seter som standardutstyr - noe som er unikt. Riktignok kan også Chevrolet Captiva og Mitsubishi Outlander leveres med en tredje seterad, men da mot tillegg i prisen.

Mange valgmuligeter

Det spesielle med den originale femsetersutgaven av Nissan Qashqai (i tillegg til navnet, som uttales Kashkai), er at bilen finnes i både forhjuls- og firehjulsdrevne utgaver. De to minste motorene - 1,6 bensin og 1,5 diesel - leveres kun i kombinasjon med forhjulsdrift. Den som velger en av de to største motorene - 2,0 bensin og 2,0 diesel - kan derimot velge mellom for- og firehjulsdrift.

Lav innstegspris

Resultatet av denne drivlinjepolitikken er at Qashqai får en svært lav innstegspris - den forhjulsdrevne 1,6-utgaven starter på 235.000 kroner. Dermed blir Qashqai et annerledes alternativ til kompaktbiler som Toyota Auris og Volkswagen Golf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer