Ny folke-SUV fra Toyota til 260.000 kr

260.000 kroner for en tøff, firehjulsdrevet Toyota med plass til fem? Ja, DinSide har i vært fall troverdige kilder som hevder denne påstanden.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota Urban Cruiser vil ikke bli introdusert før på vårparten 2009. Og ifølge den norske Toyota-importøren var planen å offentliggjøre prisene først på nyåret. DinSide har imidlertid troverdige kilder som hardnakket hevder at de allerede kjenner innstegsprisen for den firehjulsdrevne dieselutgaven; nemlig 260.000 kroner. Den norske importøren vil verken bekrefte eller avkrefte denne prisen og DinSide kan derfor ikke garantere at vi har rett.

Fin dieselmotor, seks trinn

Hvis våre kilder er så troverdige som vi har grunn til å anta, er imidlertid dette en overraskende lav pris. Vi snakker nemlig her om en tøff, firehjulsdrevet SUV med en flott, 1,4-liters dieselmotor (1.4 D4-D). Motoren vil produsere 205 newtonmeter og 90 hestekrefter og fungerer utmerket i andre Toyota-modeller. Vi skrøt voldsomt av motoren da vi første gang testet den i en Corolla høsten 2004.

Motoren vil i tillegg bli paret med en sekstrinns, manuell girkasse. Dette er interessant, fordi Yaris, Auris og Corolla med samme motor må klare seg med femtrinnskasser.

133 gram CO2

Ny folke-SUV fra Toyota til 260.000 kr

Ny folke-SUV fra Toyota til 260.000 kr

 1. Store bilder: Toyota Urban Cruiser


Toyota opplyser også at bilen vil ha samme firehjulsdrift-teknologi som RAV4 - Active Torque Control - en teknologi som fungerer godt. Til tross for firehjulsdriften skal bilen ikke slippe ut mer enn 133 gram CO2 per kilometer, noe som er bra for miljøet og som sørger for at bilen slipper relativt billig gjennom det norske avgiftssystemet.

Stor nok for fem?

Urban Cruiser vil ha beskjedne ytre mål. Toyota oppgir at bilen vil måle 393 centimeter i lengderetningen og 172,5 centimeter i bredden. Høyden oppgis til beskjedne 154 centimeter. Likevel hevder Toyota at "Plassen er mer enn stor nok for fem personer".

"Mer enn stor nok" er vel kanskje å overdrive, men hvis Toyota har gjort en god jobb når det kommer til plassutnyttelse, er det ikke utenkelig at Urban Cruiser vil kunne gjøre jobb som familiebil.

Også på sikkerhetssiden er det grunn til å anta at Urban Cruiser vil gjøre en god jobb. Bilen vil i hvert fall bli utrustet med antiskrens (ESP; VSC på Toyota-språk) og Toyota regner med at bilen vil oppå fem stjerner i Euro NCAP.

Også forhjulsdrift

Urban Cruiser 1.4 D-4D vil også komme i en forhjulsdrevet versjon. I tillegg vil Toyota tilby en 1,3-liters bensinmotor som skal produsere 132 Nm og 100 hestekrefter. Sistnevnte vil kun bli tilgjengelig i forhjulsdrevet utgave.

Få konkurrenter

Ny folke-SUV fra Toyota til 260.000 kr


Urban Cruiser vil gå inn i et segment der bilen kan glede seg over relativt få rivaler. Nissan Qashqai ville vært en skarp motstander hvis det ikke hadde vært for det faktum at den bare leveres med firehjulsdrift i kombinasjon med store motorer. Den firehjulsdrevne utgaven starter derfor på 310.000 kroner (2,0 bensinmotor).

En annen opplagt konkurrent er Suzuki SX4 (eventuelt søstermodellen Fiat Sedici), som starter på 260.000 med 1,6-liters bensinmotor og 300.000 kroner med 1,9-liters dieselmotor.

Også nye Daihatsu Terios, som starter på 260.000 kroner fremstår på mange måter som en opplagt konkurrent. Men denne bilen leveres kun med bensinmotor.

God kombinasjon

Toyota Urban Cruiser har altså en flott og gjerrig dieselmotor, moderne firehjulsdrift og et solid merkenavn. Hvis vi får rett i at en Urban Cruiser All Wheel Drive 1.4 D-4D vil starte på 260.000 kroner, spår vi at den norske Toyota-importøren sitter på en ny folke-favoritt.

Følg med, våre kilder har god oversikt. I morgen gir vi deg noen av prisene for neste generasjon Avensis.

 • Store Urban Cruiser-bilder
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer