Ny folke-SUV fra Toyota til 260.000 kr

260.000 kroner for en tøff, firehjulsdrevet Toyota med plass til fem? Ja, DinSide har i vært fall troverdige kilder som hevder denne påstanden.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota Urban Cruiser vil ikke bli introdusert før på vårparten 2009. Og ifølge den norske Toyota-importøren var planen å offentliggjøre prisene først på nyåret. DinSide har imidlertid troverdige kilder som hardnakket hevder at de allerede kjenner innstegsprisen for den firehjulsdrevne dieselutgaven; nemlig 260.000 kroner. Den norske importøren vil verken bekrefte eller avkrefte denne prisen og DinSide kan derfor ikke garantere at vi har rett.

Fin dieselmotor, seks trinn

Hvis våre kilder er så troverdige som vi har grunn til å anta, er imidlertid dette en overraskende lav pris. Vi snakker nemlig her om en tøff, firehjulsdrevet SUV med en flott, 1,4-liters dieselmotor (1.4 D4-D). Motoren vil produsere 205 newtonmeter og 90 hestekrefter og fungerer utmerket i andre Toyota-modeller. Vi skrøt voldsomt av motoren da vi første gang testet den i en Corolla høsten 2004.

Motoren vil i tillegg bli paret med en sekstrinns, manuell girkasse. Dette er interessant, fordi Yaris, Auris og Corolla med samme motor må klare seg med femtrinnskasser.

133 gram CO2

Toyota opplyser også at bilen vil ha samme firehjulsdrift-teknologi som RAV4 - Active Torque Control - en teknologi som fungerer godt. Til tross for firehjulsdriften skal bilen ikke slippe ut mer enn 133 gram CO2 per kilometer, noe som er bra for miljøet og som sørger for at bilen slipper relativt billig gjennom det norske avgiftssystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.