Ny folke-SUV på vei

Til høsten kommer Renault Koleos, som er i nær slekt med Nissan X-Trail.

Publisert
Sist oppdatert

Høye firehjulstrekkere har ikke vært noe stort satsingsområde hos franske bilprodusenter. Men i fjor kom omsider Citroën og Peugeot på banen. Da lanserte de to merkene tvillingmodellene C-Crosser/4007, som bygges i Japan og er basert på Mitsubishi Outlander.

Dermed ble Renault en av svært få internasjonale bilprodusenter uten en høy firehjulstrekker på paletten.

Renault Scenic RX4

Riktignok skal det understrekes at Renault faktisk tidligere har kunnet tilby en slags folke-SUV, nemlig Renault Scenic RX4. RX4 var en hevet og firehjulsdrevet utgave av forrige generasjon Scenic. RX4 gikk imidlertid ut av produksjon i sammenheng med introduksjonen av dagens Scenic i 2003.

Nissan X-Trail

Ny folke-SUV på vei

Ny folke-SUV på vei

 1. Store Koleos-bilder
Ny folke-SUV på vei
Ny folke-SUV på vei
Ny folke-SUV på vei


Snart vil imidlertid norske Renault-forhandlere igjen kunne tilby sine kunder en høy firehjulstrekker; Koleos. Koleos er utviklet av samarbeidspartner Nissan og har derfor mange likhetstrekk med Nissan X-Trail, deriblant firehjulsdriften.

Midt på treet lang

Koleos, som skal bygges ved Renault Samsung Motors fabrikk i Sør-Korea, blir 452 centimeter lang. Dermed blir Koleos ganske nøyaktig like lang som Honda CR-V (452,5 cm). Det betyr også at Koleos blir 20,5 centimeter lengre enn Toyota RAV4 (431,5 cm) og noe lengre enn Volkswagen Tiguan (442,7 og 445,7, avhengig av utstyrsnivå). På den annen side blir Koleos 11,0 centimeter kortere enn slektningen Nissan X-Trail (463,0) og 12,0 centimeter kortere enn trekløveret 4007/C-Crosser/Mitsubishi Outlander (464,0).

Svært bred

Det er imidlertid verdt å merke seg at Koleos også blir hele 185 centimeter bred, noe som betyr at den blir flere centimeter bredere enn de fleste bilene i folke-SUV-klassen. Det blir spennende å finne ut om den store bredden har ført til god kupébredde, eller om den kun fører til at bilen tar stor plass i garasjen.

Tre motoralternativer

I første omgang blir Koleos tilgjengelig med tre motoralternativer, samtlige velkjente X-Trail-kraftkilder. Bensinvarianten er en 2,5-liters V6-motor som yter 175 hestekrefter. Denne vil i utgangspunktet bli levert med manuell girkasse, men vil i enkelte markeder kunne leveres med en trinnløs variant (CVT). Det er usikkert om denne bensinmotoren vil bli tatt inn til Norge.

De to dieselmotorene, som begge har slagvolum på 2,0 liter, vil produsere henholdsvis 150 og 175 hestekrefter. 150-hesteren vil kunne leveres med en sekstrinns automatgirkasse som ekstrautstyr.

For- og firehjulsdrift

Ifølge den internasjonale pressemeldingen vil Koleos bli solgt både som forhjuls- og firehjulstrekker. Det skal bli spennende å se om den norske Renault-importøren velger å ta inn den forhjulsdrevne varianten - og i tilfelle hva prisforskjellen blir mellom for- og firehjulsdrift.

Den norske importøren kan imidlertid ikke si noe om priser foreløpig. Vi regner imidlertid med at full prisinformasjon vil komme i god tid før bilen blir lansert i høst.

 • Store Koleos-bilder finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Renault kommer med SUV
 • Renault Koleos konsept (omtale fra 2000)
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer