Ny folke-SUV på vei

Til høsten kommer Renault Koleos, som er i nær slekt med Nissan X-Trail.

Publisert
Sist oppdatert

Høye firehjulstrekkere har ikke vært noe stort satsingsområde hos franske bilprodusenter. Men i fjor kom omsider Citroën og Peugeot på banen. Da lanserte de to merkene tvillingmodellene C-Crosser/4007, som bygges i Japan og er basert på Mitsubishi Outlander.

Dermed ble Renault en av svært få internasjonale bilprodusenter uten en høy firehjulstrekker på paletten.

Renault Scenic RX4

Riktignok skal det understrekes at Renault faktisk tidligere har kunnet tilby en slags folke-SUV, nemlig Renault Scenic RX4. RX4 var en hevet og firehjulsdrevet utgave av forrige generasjon Scenic. RX4 gikk imidlertid ut av produksjon i sammenheng med introduksjonen av dagens Scenic i 2003.

Nissan X-Trail

Snart vil imidlertid norske Renault-forhandlere igjen kunne tilby sine kunder en høy firehjulstrekker; Koleos. Koleos er utviklet av samarbeidspartner Nissan og har derfor mange likhetstrekk med Nissan X-Trail, deriblant firehjulsdriften.

Midt på treet lang

Koleos, som skal bygges ved Renault Samsung Motors fabrikk i Sør-Korea, blir 452 centimeter lang. Dermed blir Koleos ganske nøyaktig like lang som Honda CR-V (452,5 cm). Det betyr også at Koleos blir 20,5 centimeter lengre enn Toyota RAV4 (431,5 cm) og noe lengre enn Volkswagen Tiguan (442,7 og 445,7, avhengig av utstyrsnivå). På den annen side blir Koleos 11,0 centimeter kortere enn slektningen Nissan X-Trail (463,0) og 12,0 centimeter kortere enn trekløveret 4007/C-Crosser/Mitsubishi Outlander (464,0).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer