Ny folkekabriolet med glasstak

Renault legger på med enda en versjon i Megane-familien - kupékabriolet.

Ny folkekabriolet med glasstak
Publisert
Sist oppdatert

Renault var av de første som introduserte dette i fornuftige prisklasser, og det er lenge siden vi kjørte Megane CC første gang. Det var Peugeot 206 CC som var først i budsjettklassen, men Renault fulgte raskt på med Megane. Megane kupékabriolet kom i 2003, og siden det er 7 år siden, passer det med en ny bil nå.

Den nye bilen har også glasstak. Taket har en glassflate 0,47 kvadratmeter og dette skal gi godt med lys i kupéen. Hele taket opereres automatisk, og tiden det tar å fjerne hele taket er 21 sekunder.

Bak baksetepassasjerene er det plassert en vindavviser i glass som skal sikre en forholdsvis trekkfri ferdsel opp mot 90 kilometer i timen. Sitter det ingen i bilen har den også en vanlig vindavviser som kan plasseres rett bak forsetene.

Renault vil også på denne bilen tilby automatisk dobbelkløtsj girkasse. Renault kaller den for Efficient Dual Clutch (EDC).

Motorer

Megane kupékabriolet kommer med seks motorer og diverse girkasser. Innstegsvarianten har en 1,6-liters bensinmotor med sekstrinns manuell girkasse. Det samme gjelder neste versjon som er en 130-hesters turbomotor. 140-hesters motor kommer med variabel trinnløs girkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.