Ny folkemodell fra VW

Spennende motorer, lavt forbruk og klare likhetstrekk med Golf kjennetegner nye Polo.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polo kom allerede i 2002 og er dermed en ganske gammel bil, klart eldre enn dens viktigste konkurrentene. Det har den fått lide for de siste årene når biler som Peugeot 207, Toyota Yaris og Skoda Fabia har fremstått som mer attraktive. Nå viser imidlertid Volkswagen en helt ny utgave av Polo, og den ligger an til å bli et skikkelig fremskritt.

Designmessig fremstår den nye utgaven klart mer moderne enn dagens trauste Polo. Ikke så rent lite inspirasjon er hentet fra storebror Golf. Dette gjelder også innvendig. Ettersom bilene vokser, blir småbilklassen aktuell for stadig flere kunder, og Polo burde kunne gi eksempelvis nettopp Golf litt kamp om interessentene.

Mange nye motorer

På den tekniske siden har det skjedd mye. Volkswagen har fornyet seg betydelig på motorfronten de siste par-tre årene. Det har ikke dagens Polo nytt noe særlig godt av og stiller stort sett til start med gamle og utdaterte motorer. Denne utgaven av Polo får derfor flere spennende og helt eller relativt nye motorer som er godt tilpasset vårt avgiftssystem. Det betyr forholdsvis lav effekt og lite CO2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.