Ny Ford Fiesta offisiell

De første bildene av Fords nye og langt spenstigere småbil er klare. Men navnet, det forandres ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Det har nemlig vært mye spekulasjoner rundt hvorvidt Ford ville hive det over 30 år gamle Fiesta-navnet på båten. Den foregående konseptversjonen har nemlig båret navnet Verve, men nå viser det seg altså at man vektlegger det tradisjonelle også med denne nye modellen.

Kjent navn

Kanskje ikke så rart ettersom Fiesta er produsert i over 12 millioner eksemplarer og har blitt et innarbeidet modellnavn blant de aller fleste. Men stilen blir nå definitivt friskere, selv om også dagens utgave fortsatt er en av de morsomste småbilene å kjøre.

Sporty

Den spenstige designen fra Verve Concept er nemlig videreført i relativt stor grad. Gigantgrillen har forsvunnet til fordel for et mer familietypisk ansikt, men de langstrakte frontlyktene og de høyt plasserte baklyktene er fortsatt med. Også den stigende skulderlinjen, profilen og de totale proporsjonene lar seg i stor grad identifisere på produksjonsbilen. Kunder kan velge mellom tre og fem dører.

Forbedrede kjøreegenskaper

Rent teknisk har man valgt å gå for de samme løsningene i understellet. Det betyr MacPherson forstilling og bakaksel av den enklere torsjonstypen. Likevel hevder man å ha gjort betydelig forbedringer på chassissiden for å forbedre den allerede gode kjøredynamikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer