Ny Ford Focus ST - turbo og 220 hester

Ford skal stille ut nye Focus ST i Genève i mars. Den blir atskillig heftigere enn den nåværende utgaven.

Publisert
Sist oppdatert

Målsetningen med å forhåndsvise denne nye modellen, som entusiastene har bitt negler i utålmodighet etter å få se, er nok å skru forventningene enda noen hakk i været før Focus ST kommer i salg mot slutten av året. Det er en rask lansering, takket være Ford Team RS, ledet av belgieren Jost Capito. Styrkingen av ST-strategien kan ses i perspektiv med den fornyede satsningen på WRC (World Rally Championship).

Mer ambisiøs enn forgjengeren

Den ild-oransje tre-dørs sports-Focusen vi kan beundre på disse bildene er resultatet av grundig jobbing fra RS-laget til Ford. Det blir tredje ST fra teamet på forholdsvis kort tid - Focus ST følger i fotsporene til Mondeo ST220 og den nye Fiesta ST som eksponent for den spesifikke Ford-kulturen innen utvikling av sportslige modeller. Nostalgikerne vil minnes den tidligste Ford Escort fra 1967 og dens suksesser i rally, samt senere modeller som har satt spor etter seg, som XR3, RS2000 og Cosworth-versjonene.

Mye tyder på at ST vil bli en verdig arvtaker. Bilen er utstyrt med en kraftpakke av dimensjoner: motoren er en fem-sylindret turbo-motor med to og en halv liters slagvolum og omtrent 220 hestekrefter. Denne motoren, som går under navnet Duratec ST, er på "utlån" fra Volvo, som har installert den i sine S40 og V50-modeller. I Focus ST er motoren koblet til en seks-trinns manuell girkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer