Ny Ford Mondeo: Atter en nyhet i mellomklassen

Nye Mondeo blir både større og mer elegant enn dagens modell, og under panseret vil det sitte splitter nye motorer. Med dette håper Ford å ta ledelsen blant mellomklassebilene. Men også konkurrentene har gode kort på hånden…

Nye Ford Mondeo er bygd på en ny og større plattform. Dermed mener Ford selv at de har konstruert den mest rommelige bilen i mellomklassen.

Mykt interiør

Det er imidlertid ikke bare størrelsen som skiller gamle Mondeo fra sin arvtager. Ford lover oss også et helt nytt interiør. I korte trekk kan vi vente oss en myk utforming med mye bruk av metall, blant annet ved krominnrammede instrumenter.

Seks motoralternativer

Lanseringen av nye Mondeo sammenfaller med en oppgradering av de såkalte Duratec-motorene fra Ford. Mondeo vil kunne leveres med to 1,8-litersalternativer, der du kan velge mellom 110 og 125 hk. 2,0-literen vil få en effektøkning på 15 hk sammenlignet med dagens versjon. Dette betyr at den nye motoren kan skilte med 145 hk. For de med enda større effektbehov byr også Ford på en 170-hesters V6.

Foretrekker du diesel leveres Mondeo med to varianter av dieselmotoren Duratorq DI. Disse, begge tolitere, vil i følge Ford yte henholdsvis 90 og 115 hk.

Fremtidsrettet ekstrautstyr

Den nye Mondeoen kan leveres med elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og nødbremsforsterker (EBA). Mer spennende er kanskje at Ford klargjør Mondeo for fremtiden med å tilby deg et integrert navigasjonssystem og et multimediasystem som ekstrautstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer