Ny Ford Mondeo med 240 hk

Mondeo blir sterkere og vakrere.

Foto: Ford
Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nåværende Mondeo kom på markedet i 2007, og da sier tidslinjen at Mondeo må gjennomgå en såkalt facelift. Her er den, ”from Russia with love”. Bilen ble avduket på bilmessen i Moskva som foregår i disse dager, og bilen er på markedet i Norge allerede nå i slutten av september.

Vårt første møte med dagens Mondeo.

Nye motorer

Det er først og fremst under panseret nyhetene er å finne. På bensinfronten finner vi en ny 2-liters EcoBoost turbomotor på hele 240 hestekrefter, som slår følge med 203-hesteren vi kjenner fra før. Dette vil gjøre den spreke familiefrakteren langt sprekere.

Den mest spennende nyheten er likevel 2,2-literen på 200 sterke gamper, en TDCi turbodiesel. Dette gjør at diesellinjen til Ford nå består av motorer på 115, 140, 163, og nå 200 hk. De tre første fra en 2-liter som spyr ut 139 g/km. Sverger du til bensin, så leverer de fortsatt den 2-liters store Flexifuel versjonen. På et senere tidspunkt vil det også komme 1,6-litere i både EcoBoost-versjon, og i dieselversjon.

Noen av motorene har vi tidligere møtt i denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer