Ny Ford Mondeo med 240 hk

Mondeo blir sterkere og vakrere.

Foto: Ford
Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nåværende Mondeo kom på markedet i 2007, og da sier tidslinjen at Mondeo må gjennomgå en såkalt facelift. Her er den, ”from Russia with love”. Bilen ble avduket på bilmessen i Moskva som foregår i disse dager, og bilen er på markedet i Norge allerede nå i slutten av september.

Vårt første møte med dagens Mondeo.

Nye motorer

Det er først og fremst under panseret nyhetene er å finne. På bensinfronten finner vi en ny 2-liters EcoBoost turbomotor på hele 240 hestekrefter, som slår følge med 203-hesteren vi kjenner fra før. Dette vil gjøre den spreke familiefrakteren langt sprekere.

Den mest spennende nyheten er likevel 2,2-literen på 200 sterke gamper, en TDCi turbodiesel. Dette gjør at diesellinjen til Ford nå består av motorer på 115, 140, 163, og nå 200 hk. De tre første fra en 2-liter som spyr ut 139 g/km. Sverger du til bensin, så leverer de fortsatt den 2-liters store Flexifuel versjonen. På et senere tidspunkt vil det også komme 1,6-litere i både EcoBoost-versjon, og i dieselversjon.

Noen av motorene har vi tidligere møtt i denne bilen.

Nye designelementer

Foto: Ford
Foto: Ford Vis merMed enkle grep mener Ford å ha frisket opp interiøret. Materialkvaliteten skal være bedret, og midtkonsollen er redesignet. Takkonsollen inneholder nå LED-lamper i stedet for glødepærer, og interiøret har generelt fått nye farger.

Plattformen i nye Mondeo deles blant annet med nye Volvo S60 og V60. Utvendig har Ford fortsatt sitt såkalte kinetic designspråk. Fronten har fått ny grill, og ny utforming av panseret. Foran er hovedlysene blitt bestykket med automatisk nedblending, mens kjørelysener erstattet med LED-lamper. Også baklampene er nå LED. Som flere andre har kommet med i det siste, så har også Mondeo fått regenerativ lading, dvs. opptak av bremseenergi, som omvandles til strøm og puttes tilbake til startbatteriene.

Et filvarslingssystem er også på plass, og advarer deg dersom du skulle krysse sidelinjene uten hensikt. Alt dette er med på å gjøre nye Ford Mondeo til den mest avanserte Mondeo
noensinne, melder Ford.

Relevante saker

Vil du vite alt om Ford Mondeo?

Ford Mondeo til rett under 260.000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer