Ny Forester S

Subaru har kommet med en ny utgave av Forester. Den har fått ny motor, -og en prisøkning på 85.000 fra billigste 1998-modell.

Forester S-Turbo er et par centimeter høyere enn -98-modellen av Forester, ellers er målene omtrent de samme.Klikk her for større bilde.
Forester S-Turbo er et par centimeter høyere enn -98-modellen av Forester, ellers er målene omtrent de samme.Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

For standardutgaven av Forester S-Turbo AWD vil koste 349.900 når den kjøres ut på markedet i slutten av oktober i år.

Ny motor

Hovedforandringene fra 98-modellen ligger gjemt under panseret, i form av en ny motor. Den ”gamle” på 2 liter og 122 hk er byttet ut med en 2-liters bensin-motor med turbo intercooler og 170 hester. Dette er den samme motoren som i Subaru Impreza, men som har noen hester mindre.

Kjappere

Motoren har fire sylindre, med fire ventiler per sylinder. Sylindervolumet er det samme som i 98-modellen, men den har et maksimalt dreiemoment som ligger på et lavere turtall enn den tidligere utgaven (3200 omdreininger nå –mot 4000 omdreininger på den gamle). Dette kan tyde på at Forester S-Turbo har en mye mer anvendelig motor enn hva den forrige hadde.

Rask japaner

Og den nye Forester ser utvilsomt ut til å være en kjapp japaner; 0-100 på ca. 8 sekunder(produsentens målinger). Dette er atskillig raskere enn den gamle; den letteste utgaven av –98 brukte 10,8 sekunder på samme strekning. Toppfart på 1999-modellen er oppgitt til 197 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer