Verdenspremiere for Renault Arkana

Ny fransk SUV lover unik design

Renault Arkana er lansert. Se bildene her.

RENAULT ARKANA: Den nye franske SUV-en ble lansert under den internasjonale motormessa i Moskva onsdag. Foto: Olivier Martin-Gambier
RENAULT ARKANA: Den nye franske SUV-en ble lansert under den internasjonale motormessa i Moskva onsdag. Foto: Olivier Martin-Gambier Vis mer
Publisert

Onsdag lanserte Renault sin nye SUV-crossover, Arkana, på den internasjonale bilmessa i Moskva. Bilen skal gå rett inn og konkurrere i SUV C-segmentet (kompakt-SUV-er), ifølge den franske bilprodusenten.

I 2019 vil Arkana lanseres på det russiske markedet. Siden vil SUV-en komme til de andre internasjonale markedene. For to år siden lanserte Renault den kraftig oppgraderte SUV-en Koleos.

Renault Arkana

  • Kupé-crossover fra Renault. Altså en fusjon mellom en kupé og en SUV i C-segmentet.
  • Introduseres først i Russland i 2019, men vil så laseres på de andre internasjonale markedene
  • Renault satser på at Arkana skal bidra til internasjonal ekspansjon.

Unik design?

Dinside har ennå ikke sett bilen på nært hold selv, men Renault lover at de med Arkana skal tilby en unik design i C-segmentet, og at kundenes behov og forventninger skal bli møtt. Bilprodusenten skryter i en pressemelding over det de kaller en «forbløffende balanse mellom elegansen i en kupé og stabiliteten til en SUV».

Arkana vises fram med høy bakkeklaring, breie hjulbuer og store 19 tommers hjul, noe som skal framheve gode terrengegenskaper. Renault mener den høye midtlinja og det skrå kupétaklinja, som blir understreket av kromdetaljer og panoramasoltaket i glass, fremhever eleganse.

«OFF ROAD»: Renault lanserer Arkana som en litt røff SUV, med høy bakkeklaring, breie hjulbuer og store hjul. Foto: Renault
«OFF ROAD»: Renault lanserer Arkana som en litt røff SUV, med høy bakkeklaring, breie hjulbuer og store hjul. Foto: Renault Vis mer

- Bilen vi viser fram er en crossover, med brytning mellom en kupé og en SUV. Vi har fremhevet de karakteristiske Renault-detaljene, med design, styrke og sensualitet med fransk berøring, sier designansvarlig Laurens Van den Acker i Renault-gruppen.

NY SUV: Renault Arkana kommer snart. Foto: Renault

Russland først

Når bilen blir produksjonsklar skal Arkana skal markedsføres verden over, men kommer som nevnt til Russland først. Renault er fast bestemt på å få opp de internasjonale salgstallene og nå fem millioner enheter innen 2022, og i den satsningen skal Arkana spille en stor rolle.

- Arkana vil møte russiske kunders ambisjoner, men også nye kunder i mange land over hele verden, slik at Renault-gruppen kan fortsette sin internasjonale vekst, sier styreformann Nicolas Maure i Renaults Eurasia-region.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer