Skifte til sommerdekk 2021

Ny frist – men ikke vent

Det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Her ser du hvordan du bytter dekk og sjekker om de duger.

BYTTE TIL SOMMERDEKK? Å skifte dekk er enklere enn du tror. Sjekk filmen og følg sjekkpunktene i saken, så gjør du det bra og billig selv. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen har besluttet å utsette fristen for å bytte fra pigg- til sommerdekk, og du kan la piggdekkene være på ut april. Selv om det ikke anbefales.

Det er corona som er årsaken, og derfor ble det vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekkfristene. Nå er fristen for å bytte ut piggdekkene utsatt, og er dermed lik for hele landet.

I 2021 er det dermed likt som i fjor.

Dato for å skifte til sommerdekk i 2021

Unntaket gjør at norske bilister har ut april på å skifte fra pigg- til sommerdekk, og det gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Ny frist for å skifte til sommerdekk for hele landet er dermed 1. mai.

Vegvesenet sier i en pressemelding at de oppfordrer bilistene til å bytte dekk så raskt som mulig, selv om det av praktiske årsaker kan være utfordrende.

– Dette har likevel vært en vanskelig vurdering. Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på vegen lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer