Elektrisk Kia Soul blir helt ny

Ny generasjon - dobbel rekkevidde

Tredje generasjon av den spesielle elbilen med sitt lett gjenkjennelige, kasse-aktige utseende, ble introdusert rett før jul og kommer nå som elbil til Norge.

SIN EGEN STIL: Kia e-Soul ligner ingen annen bil. Den har over lang tid ligget høyt opp på listen over de mest registrerte elbilene i Norge. Tredje generasjon Soul er helt ny og har vokst i størrelse, men har bevart hovedtrekkene fra forgjengerne. Foto: Kia
SIN EGEN STIL: Kia e-Soul ligner ingen annen bil. Den har over lang tid ligget høyt opp på listen over de mest registrerte elbilene i Norge. Tredje generasjon Soul er helt ny og har vokst i størrelse, men har bevart hovedtrekkene fra forgjengerne. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Soul ble vist på bilutstillingen i Los Angeles for få måneder siden. Vi kunne i den anledning bringe noe forhåndsinformasjon om en ny elektrisk versjon. Nå er den klar for det europeiske og norske markedet, og om få dager åpnes det for bestilling av nykommeren.

Den har denne gangen fått navnet e-Soul, en benevnelse som står i stil med e-Niro, den andre elbilen Kia har i sitt sortiment og som har vært på markedet kort tid.

Dobbel kapasitet

I likhet med e-Niro får nye e-Soul en batteripakke som er adskillig større enn den som sitter i den utgående Soul Electric.

Dette er 3. generasjon Soul. Den første, fra 2008, kom aldri til Norge, men den andre, introdusert i 2014, har gjort suksess som elbil - med den særegenheten at det er registrert flere bruktimporterte enn direkteimporterte biler. Mye av parallellimporten (av i praksis nye biler), har importøren selv stått for, for å få dekket etterspørselen fra kunder.

Og her er altså etterfølgeren. Den kommer med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25 prosent bedre energieffektivitet enn utgående modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer