Audi oppdaterer: Priser på fornyet modellrekke er klare

Ny giv for Audi

E-tron kommer i en rimeligere versjon og flere andre, oppgraderte modeller har fått nye priser. Mens vi venter på WLTP-året 2020 ...

NYKOMMER: Siste skudd på modellrekken til Audi er Q3 Sportback (bildet). Den er, i likhet med flere andre modeller, nå priset av importøren. Denne koster fra 520.000 kroner. Foto: Audi AG
NYKOMMER: Siste skudd på modellrekken til Audi er Q3 Sportback (bildet). Den er, i likhet med flere andre modeller, nå priset av importøren. Denne koster fra 520.000 kroner. Foto: Audi AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai kunne vi annonsere en overhaling av Audis viktigste modell, A4. I sommer ble de lansert og nå er det åpnet for bestilling i Norge.

Når vi skriver viktigste, mener vi selvsagt i Europa - det merkelige norske markedet er jo unntaket, med elbilen e-tron som bilen som i øyeblikket drar salget for produsenten fra Ingolstadt her i landet - etter årets første ni måneder er det registrert 5211 Audi, og av dem er 3704, eller 71 prosent, e-tron.

E-tron nå fra 499.900,-

Det var i januar merkets første elbil, Audi e-tron 55 quattro, kom på markedet.

Så ble Audi e-tron 50 quattro lansert. Den er nå tilgjengelig for bestilling, og koster fra 499.000 kroner. Det er 160.000 billigere enn Audi e-tron 55 quattro.

Fra Audi får vi bekreftet at de første sannsynligvis vil bli levert norske kunder før utgangen av 2019.

Senere i år vises Audi e-tron Sportback frem for første gang - men den er ikke priset ennå.

Bredt modellutvalg

Tilbake til de andre modellene, som altså både fornyes og får nye priser her.

Audi lanserer flere nye modeller og modelloppgraderinger – både helelektriske, ladbare hybrider og med tradisjonelle drivlinjer. Med norske priser bekreftet har Audi Norge nå åpnet salget for en rekke nye modeller.

Audi Q3 og Q3 Sportback, A6 Allroad, A5 Coupé og A5 Sporback, A4 Allroad og nevnte A4 Avant kan nå bestilles hos Audis 30 norske forhandlere.

SISTE SKUDD: Audi har nettopp offentliggjort de første bildene av råtass-utgaven av A4 Avant, RS4. Foto: Audi AG
SISTE SKUDD: Audi har nettopp offentliggjort de første bildene av råtass-utgaven av A4 Avant, RS4. Foto: Audi AG Vis mer

Oppdatert versjon av den mest solgte modellen etter e-tron, Audi A4 Avant, starter for sin del på 469.000 kroner.

- 2019 blir et historisk godt år for Audi i Norge. De elektriske modellene våre bidrar selvsagt til det, samtidig som vi viser bredde når vi fornyer modellporteføljen vår, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

- Vi skal tilby attraktive modeller som dekker alles behov – enten man ønsker å kjøre helelektrisk, ladbare hybrider eller tradisjonelle drivlinjer. Nye Audi Q3 Sportback, A4 Avant og A6 Allroad Quattro er alle biler som treffer godt på det som er viktig for mange norske bilister.

I tillegg har Audi lansert en rekke nye modeller med diesel- og bensinmotorer, samt flere ladbare hybrid-biler. Prisene er nå klare for flere av disse. Prisene her er inkludert frakt og levering i Oslo.

Q3 Sportback

ET KLART FREMSKRITT: Nye Q3 Sportback bryter med Audis vanligvis trauste designspråk. Foto: Audi AG
ET KLART FREMSKRITT: Nye Q3 Sportback bryter med Audis vanligvis trauste designspråk. Foto: Audi AG Vis mer

Audi Q3 kom tilbake som helt ny, oppgradert modell i fjor, og ble omsider en attraktiv modell. Nå er også Audi Q3 Sportback lansert. Den tar den betydelig mer dynamiske designen til nye Q3 et steg videre, med et enda tydeligere uttrykk og mer sporty linjer.

Med prisen klar for Q3 Sportback er det nå åpnet for salg av modellen i Norge, samtidig som man også har kommet med en oppdatert pris på den mest «norgesvennlige» motoriseringen av Q3: 190 TDI Quattro S Tronic er blitt rundt 30.000 kroner rimeligere, og starter nå på 573.000 kroner.

A6 allroad

SUV-ALTERNATIV: Nye Audi A6 ble lansert som Allroad tidligere i år. Foto: Audi AG
SUV-ALTERNATIV: Nye Audi A6 ble lansert som Allroad tidligere i år. Foto: Audi AG Vis mer

I fjor ble den nye utgaven av Audi A6 lansert, både som Avant stasjonsvogn og sedan. Særlig Allroad-utgaven har vært populær på det norske markedet i mange år. Audi A6 Allroad Quattro ble lansert for første gang for 20 år siden - det er den fjerde generasjonen som nå er tilgjengelig på markedet.

Den kommer med V6 TDI-motorer med 48V mildhybridsystem, 2,5 tonn tillatt tilhengervekt og adaptivt luftunderstell, som gir opptil seks centimeter variabel bakkeklaring som standard. Men billig er den ikke: Den starter på rett under 800.000 kroner.

A4 Avant

SKARPERE: A4 er blitt strammet opp ytterligere midtveis i sin livssyklus. Foto: Audi AG
SKARPERE: A4 er blitt strammet opp ytterligere midtveis i sin livssyklus. Foto: Audi AG Vis mer

Audi A4 utgjør på mange måter kjernen i Audis modellportefølje. Etter fire års produksjon er den blitt strammere i designen. I tillegg får den nå også 48-volts mildhybridsystemet til Audi, som vi opplevde første gang i den imponerende Audi SQ7 TDI.

S4-utgaven kommer for sin del som V8 TDI med elektrisk kompressor og det elektriske anlegget på 48-volt.

Audis nye priser (levert Oslo)

A4 Avant FaceliftFra kr 469.000
A4 allroadFra kr 585.000
A6 allroadFra kr 799.900
Q3Fra kr 518.000
Q3 SportbackFra kr 520.000
A5 FaceliftFra kr 520.200

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer